Pronađeno još jedno telo posle pada "Erbasa"

Blic 28.11.2008 17:19
Pronađeno još jedno telo posle pada "Erbasa"


Dva člana posade aviona "Erbas A320" novozelandske kompanije "Er Nju Zilend" su poginula, a preostalih petoro se vode kao nestali nakon pada tog aviona u Sredozemno more na jugu Francuske, prenosi AP. "Sedam osoba je bilo u avionu. Pronašli smo dva beživotna tela", potvrdio je potparol lokalnih vlasti i dodao da je avion imao probni let kad je pao."Avion se srušio oko 17 časova po srednjeevropskom vremenu. U pitanju je A320, koji je bio na probnom letu", kaže se u kratkom saopštenju službe.
Očevici kažu da je avion neposredno pre nesreće leteo veoma nisko i da su mislili da se priprema za sletanje na aerodrom u Perpignanu.
"Nisam ni slutio da će pasti. Mislio sam da je u pitanju loša procena pilota, ali da će na kraju sve dobro isprasti", izjavio je on novinarima u Oklandu.
Premijer Novog Zelanda Džon Kej izjavio je da su istražitelji krenuli u Francusku kako bi utvrdili zašto je avion pao.
"Govorim u ime svih stanovnika Novog Zelanda i kažem da je ovo velika tragedija za naš narod. Sarađivaćemo sa zvaničnicima aerodroma kako bi utvrdili šta se zaista desilo, ali i sa članovima porodica poginulih kako bi smo im pomogli da lakše prevaziđu ovu tragediju", rekao je Kej.
Zvaničnici DGAC-a, francuskog nacionalnog tela za civilnu avijaciju, započeli su istragu o ovom slučaju, a  u toku dana će im se pridružiti kolege iz Novog Zelanda.
A320 je jedan od najprodavanijih manjih putničkih aviona kompanije "Erbas".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak