Sekirom iskasapila devera

Alo 28.11.2008 17:16
Sekirom iskasapila devera


Zorica Zarić (35) u sredu je u ranim jutarnjim satima ubila devera Ljubomira Zarića (33) na pragu njihove porodične kuće u selu Radenka kod Kučeva.
Kada je Ljubomir hteo da uđe, ona ga je unutra dočekala lopatom. Promrzli čovek nije se nadao da će ga snaja s vrata udariti i od siline udarca pao je na pragu kuće. Tu se nije zaustavila. Kako saznajemo, Zorica je potom dohvatila sekiru kojom je udarala devera sve dok mu nije glavu potpuno smrskala. Vratila se u kuću, uzela jorgan kojim je pokrila devera i mirno spavala do jutra.
Zorica se ujutru obukla i krenula u seosku prodavnicu. Od komšinice je, kako saznajemo, pozajmila novac za pet vekni hleba. Prodavačici je u radnji rekla da je ubila devera Ljubomira i da joj „smeta mrtvo telo, jer ne zna šta će s njim“. Pokupila je hleb i mirno izašla iz prodavnice. Skamenjena prodavačica pozvala je komšiju i rekla šta joj je Zorica ispričala, a zatim je pozvana policija.
Komšija Zarićevih Jovica Petković za „Alo!“ je ispričao da je „prethodne večeri Ljubomir došao kod njega i pitao da prenoći“.

- Odbio sam ga jer mi je pre nekoliko dana ukrao ključ i turpiju za motornu testeru. Onda je tražio od mene na zajam pare i ja sam mu dao 150 dinara. Otišao je i od te večeri ga više nisam video - kaže Petković.
Kako kaže, redovno je Ljubomira zvao da radi kod njega i davao mu novac, ali je on ostajao samo do ručka i onda se kradom izvlačio i nestajao kao i njegova druga dva brata.
- U seoskoj prodavnici se te večeri napio i pošao kući gde mu je bila snaja. Komšije su čule galamu, ali niko nije znao šta se dešava jer je to kod njih bilo uobičajeno. Zoričin suprug Golub Zarić, rođeni brat ubijenog, već je tri meseca u bekstvu jer, kako se priča po selu, rukama je zadavio taštu i pobegao „duboko u šumu“. Zorica iz prethodnih brakova ima desetoro dece koji su smešteni u hraniteljskim porodicama. Veoma često je odlazila od kuće i udavala se u obližnjim selima - priča Petković.
 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak