Crna Gora među top deset destinacija

Pobjeda 28.11.2008 16:47
Crna Gora među top deset destinacija


Crna Gora se, prema ocjeni Šermans trevela, vodećeg izdavača koji daje savjete o destinacijama koje treba obići, nalazi među top deset lokacija za narednu godinu. 

»Sa srednjevjekovnim gradovima i starim manastirima, više od 200 milja obale, prelijepim plažama i visokim Dinarskim planinama, četiri nacionalna parka i dva područja pod zaštitom Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), ovaj dragulj pruža turistima spektar prirodnih i kulturnih doživljaja«, navodi Šermans trevel.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), izdavač podsjeća da je Crna Gora trenutno rangirana kao druga najbrže rastuća destinacija u svijetu, nakon Kine, i savjetuje turistima da je posjete naredne godine, prije nego što cijene u njoj porastu zbog popularnosti.

»Srećom, putovanje će biti olakšano, jer od juna Montenegro erlajnz ima direktan let za Tivat sa londonskog aerodroma Getvik /Gatnjick/«, dodaje poznati izdavač.

U međuvremenu, navodi Šermans trevel, Aman rizorts otvoriće Sveti Stefan, ostrvo hotel, bivše ribarsko selo.

»Razvoj luksuznih hotelskih objekata nastaviće se i u drugim mjestima, a očekuje se i transformacija tivatskog Arsenala u marinu za prihvat luksuznih mega jahti, Porto Montenegro«, navodi se u tekstu.

Ostala mjesta koja treba obići naredne godine prema ocjeni Šermans trevela su Tasmanija, Viktorijini vodopadi, San Huan, Kapodoćia, Austin, Tel Aviv, Južna Koreja, Salvador i Viljamete volej.

Iz NTO je saopšteno da će ta organizacija i u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti komunikaciji sa uticajnim veb portalima, jer su oni u ekspanziji i imaju znatno veći uticaj na potencijalne turiste od konvencionalnih načina komunikacije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak