Petrač i Zagorec u istom zatvoru

Jutarnji.hr 28.11.2008 16:44
Petrač i Zagorec u istom zatvoru


Hrvoje Petrač i Vladimir Zagorec ponovo su zatvorske kolege. Naime, umirovljeni je general danas rano ujutro iz zatvora u Remetincu prebačen u pulski zatvor jer bi danas na Županijskom sudu u Puli trebao svjedočiti na suđenju bivšem direktoru pulske Zračne luke Aldu Šehiću.
Policija od samog jutra radi na osiguranju zatvora u Puli i okolice zbog čega je prije zagorčeva dolaska u 7 sati 'pauk' micao sva sumnjiva vozila iz neposrednog okruženja.U istom se zatvoru, koji slovi kao najsigurniji hrvatski zatvor, nalazi i Hrvoje Petrač koji je zapravo i započeo cijelu aferu 'dijamanti'. Upravo je Petrač iznio optužbe protiv Zagorca izjavivši da je umirovljeni general ukrao dijamante vrijedne pet milijuna američkih dolara. Petrač je iz lepoglavskog zatvora prebačen u pulski nakon ubojstva Ive Pukanića zbog sigurnosnih razloga, a danas će on i Zagorec, nekadašnji veliki prijatelji, sada žestoki protivnici, ponovo jedan cijeli dan biti 'susjedi'.

Zagorec će na pulskom sudu svjedočiti u slučaju Šehić, kojeg se tereti da je 1995. na putu prema Nigeriji iz blagajne Zračne luke Pula ukrao 15 tisuća dolara. U Afriku je navodno putovao zbog nabave uređaja za utovar velikih tereta za pulsku zračnu luku.Šehić pak tvrdi da je po osobnom nalogu Gojka Šuška išao u Nigeriju kako bi obavio nabavu oružja, a novac mu je zatrebao jer je tamo pokraden. Zagorec je prema navodima šehićeve obrane ključni svjedok jer će potvrditi da njihov branjenik nije ukrao taj novac upravo zbog postojanja tajne akcije nabave oružja.

Iako je odvjetnik Vladimira Zagorca, Zvonimir Hodak, ranije predao zahtjev da se zbog zdravstvenih problema Zagorca u vezi slučaja Šehić ispita u Zagrebu, on je odbijen. Hodak nije pojasnio o kojim se to navodno zdravstvenim problemima radi.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak