Odmotava se klupko pljačke na beogradskom aerodromu

Kurir 28.11.2008 16:30
Odmotava se klupko pljačke na beogradskom aerodromu


Dragan Todorović tvrdi da je Bojan Krišto od juna do septembra ove godine samo na ime plata podigao više od osam miliona dinara! 

- Razmere pljačke na aerodromu i ukupna suma koju je za godinu dana svog mandata „zaradio“ Bojan Krišto verovatno nikad neće biti otkrivene. Bezočna krađa pred očima cele javnosti i činjenica da je funkcioner G17 plus imao platu od dva miliona mesečno poznata je nadležnim organima već mesecima, ali niko nije ni pomislio da reaguje. Javni tužilac, pravobranilac, MUP i SBPOK očigledno su čekali politički mig s vrha kako bi krenuli u akciju. Za to vreme, Krišto je redovnim letom „Lufthanze“ pobegao u Diseldorf, a njegovo privatno obezbeđenje ostalo je na aerodromu kako bi uništilo kompromitujuću dokumentaciju - kaže Todorović i dodaje da je Krišto isplaćivao sebi i svojim najbližim saradnicima plate od kojih se običnom smrtniku zavrti u glavi.

- Njegova putovanja, kafanski troškovi i honorari u prošloj godini iznosila su više od 20 miliona. Podaci su frapantni! Razumnom čoveku teško je objasniti ko je i kako dozvolio Dinkićevoj stranci da preko institucija bezočno pljačka državu. A on, pri tom, daje izjavu: „Glavu dajem, Krišta ne dajem“. Krišto je i Administrativnom odboru Skupštine poslao izveštaj u kome tvrdi da prima platu od 310.000 dinara. To je laž, falsifikat, krivično delo za koje mora da odgovara - ocenjuje Todorović.

On otkriva da je pod zaštićenom šifrom Krišto od juna do septembra primao prvi deo plate, i to mesečno po 880.226,97 dinara:

- Drugi deo koji je zaštićen pod kodom 240 iznosi 1,16 miliona dinara. Iz bankovnih izvoda, crno na belo, jasno je da je Krištu plata bila i više od dva miliona! Takođe, njegovi saradnici imaju platu veću od 310.000 dinara. Na primer, Velimir Radosavljević je dobio 362.865, Violeta Jovanović 358.432, Ana Juzbašić 347.022, Dragan Nestorović 358.928, Ljiljana Simonović 361.896, a Olivera Marković 353.338 dinara - navodi Todorović.


Izvor


Article viewed 1008 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak