Kreativni ukrasi za jelku

Žena.hr 28.11.2008 14:26
Kreativni ukrasi za jelku


Odlična zabava za decu i odrasle uz koju će vaše kreativne sposobnosti doći do izražajaBožić nam je sve bliže, a tako i školski praznici i uskoro ćete morati pronaći zabavu koja će okupirati vašu djecu. Jedan od načina da ih angažirate je da vam pomognu u izradi božićnih ukrasa. Ovo će biti odlična zanimacija ne samo za djecu već i za odrasle.

Evo nekoliko ideja:

Potpourri kuglica

Sastojci:
tekuće škrobno ljepilo
vunena nit dužine 1 m
mali okrugli balon
plastična zdjela
ukrasna vrpca
potpourri sa većim komadima
novine
pištolj za vruće ljepilo

Uputstva:

Napušite balon do promjera otprilike 7,5 cm. Prekrijte radnu plohu novinskim papirom i iznad njega objesite balon. U plastičnu zdjelu ulijte tekuće škrobno ljepilo i u to umočite vunenu nit. Nit omotajte oko balona, sve dok ujednačeno ne pokrijete cijeli balon. Možete imati mjesta na kojima će se vidjeti balon, no pripazite da nijedno nije tako veliko da komad potpourrija ispadne van.

Ostavite preko noći da se posuši. Puknite balon i izvucite ga. Odrežite nekoliko niti kod vrha kugle. Ugurajte potpourri kroz otvor. Uz pomoć pištolja za vruće ljepilo zatvorite stranice. Ukrasite vrpcom i od žice napravite malu kukicu kojom ćete objesiti kuglicu.

Božićni nakit sa perlama

  

Napravite jednostavan uzorak i isprobavajte razne dizajnerske varijacije jednostavnim zavrtanjem ukrasa – možete napraviti jednostavan nakit koji izgleda poput školjke, kristalne spirale, cvijeta ili kaveza.

Sastojci:
3 malo tvrđe žice  (za jedan ukras)
različite perlice – na vama je da odaberete boje

Uputstva:

Uzmite tri žice i sve ih savinite na pola te spojite krajeve. Primite sve žice na presavijenoj polovici, te krajeve usmjerite prema gore. Na žice sada stavite perlice. Za ovdje prikazane ukrase smo koristili po 18 perlica na svakoj žici.

Boje i redoslijed stavljanja perlica odredite sami (npr. stavite po 2 perlice od svake boje ili stavite dvije plave perlice, pa jednu prozirnu i to ponavljajte..). Na kraju svake žice ostavite slobodno oko 1,5 cm i krajeve pričvrstite uvijanjem.  

Za krletku primite oba kraja ukrasa i pritisnite ga prema sredini sve dok se niti žice ne razdvoje i formiraju kuglu. Preko sredine stavite još jednu žicu na koju ćete nalijepiti malu ptičicu.

Spirala je uvodna figura za školjku i cvijet. Kako bi dobili spiralu uzmite oba kraja ukrasa i zavrčite ih čvrsto dok ne dobijete spiralu.

  

Školjku ćete dobiti iz spirale tako da lagano otpustite oba kraja ukrasa, okrečući ih u suprotnom pravcu od onog kako ste zavrnuli spiralu. Istovremeno lagano stisnite ukras prema dolje kako bi dobio oblik školjke.

Cvijet ćete formirati iz spirale, tako da  ga pritišćete prema sredini kao krletku uz lagano odvrtanje spirale kako bi se lakše otvorila. Vidjet ćete kako se latice počinju formirati, iako ukras još ima oblik kugle. Prstima stisnite vrh i dno zajedno i dobit ćete cvijet.

Ukras sa Djedom mrazom

Sastojci:
crvena plastična kuglica za bor
akrilna boja za bojanje
štapići za uši
nacrtane oči od papira
vata
ljepilo

Uputstva:

Uz pomoć štapića za uši i boje nacrtajte lice Djeda mraza. Ostavite da se boja osuši. Zalijepite oči. Otrgnite komadić vate i zalijepite ga na gornji dio kuglice kao kosu. Ostatak vate zalijepite na donji dio lica i malo istegnite prema dolje da izgleda kao brada. Ostavite sve da se osuši i vaš ukras je gotov.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak