Rešenje se krije u snovima

COVER magazin 28.11.2008 13:32
Rešenje se krije u snovima


Od rešavanja problema do traženja inspiracije odgovori se kriju u kvalitetnom snu.Znanstvenici vjeruju kako tijekom noći mozak spaja različite informacije na potpuno nove načine. Tijekom dana mozak rijetko ima priliku zaustaviti se i razmišljati. U stanju konstantne aktivnosti odgovara na izazove koji dolaze, od pisanja izvješća do gledanja televizije. Čak i ako smo opušteni ispred malih ekrana mozak i dalje radi, procesira informacije i koordinira ih. Zbog toga je spavanje jedina prilika kad se mozak može opustiti, a upravo tada nam pristižu najbolje ideje i rješenja problema.

San potiče mozak da uočava ne tako očite povezanosti. U tim trenucima sve informacije koje su pristigle tijekom dana mozak obrađuje i povezuje u cjelinu.

Stoga, kako biste iskoristili najbolje od svog mozga idite u krevet rano.

Nedostatak sna ubija kreativnost. Dovoljno sna povećava šanse za nastanak i razvoj novih ideja. Najkreativnije faze javljaju se tijekom prve polovice noći. Pa ako tražite odgovor ili rješenje u kratkom roku bolje je otići u krevete ranije nego ostati u njemu duže. Prije odlaska u krevet razmišljajte o problemu kako biste svoje kreativne moću usmjerili u tom pravcu, ali se nemojte zamarati tim problemom jer tada nećete moći zaspati.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak