Novogodišnji aranžmani se dobro prodaju

Mondo 28.11.2008 13:11
Novogodišnji aranžmani se dobro prodaju


I pored globalne ekonomske krize turističke agencije se ne žale - postoji dovoljno domaćih turisti koji žele da dočekaju Novu godinu u nekoj od evropskih metropola ili dalekih destinacija.U "Kon Tikiju" kažu da je i ove godine najveće interesovanje za Rim i Pariz, kao i za Firencu, Lisabon i Madrid.

"Petodnevno putovanje u Rim košta 695 evra, u cenu je uključen avionski prevoz, a polazak je 30. decembra", rekla je Milica Žarković iz "Kontikija" i naglasila da su "ove godine izuzetno traženi i aranžmani za Prag i Berlin, gde se tradicionalno Nova godina dočekuje na nekom od gradskih trgova.

Prema njenim rečima, veliko interesovanje vlada za "Južnoameričku turu" za koju je potrebno izdvojiti 3.790 evra i aranžman pod nazivom "Egzotika Arabije" koji obuhvata Dubai, Istanbul i Omam.

Žarkovićeva kaže da se aranžmani za Kopaonik, iako je cena visoka i iznosi čak 67.200 dinara za osam polupansiona u hotelu "Grand", dobro prodaju.

U turističkoj agenciji "Džangl trevl", koja organizuje neobična putovanja po povoljnijim cenama, a namenjena su najčešće studenatima, kažu da najveće interesovanje je za doček Nove godine u Amsterdamu za koji je potrebno izdvojiti 320 evra, kao i za Barseloni koja košta 300 evra.

Prema podacima turističke agencije Jolly Travel najveće interesovanje Beograđana vlada za Kopaonik i metropole Pirinejskog poluostrva - Barselonu, Madrid i Lisabon. Posebno je veliko intresovanje za doček najluđe noći u Atini - za pet polupansiona i avio pevoz potrebno je izdvojiti 380 evra.

Od dalekih destinacija u toj agenciji izdvajaju veliku turu po Meksiku - od glavnog grada Meksiko Sitija, preko Pueble u podnožju Popokatepetla, do mondenskog Akapulka na obali Pacifika po ceni od 1.790 evra.

U programu ove agencije za doček Nove godine značajno mesto po interesovanju turista zauzimaju i skijaški centri u Bugarskoj, Francuskoj i Austriji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak