Konferencija “Korak u nauku”

RTS 28.11.2008 12:27
Istraživačka stanica "Petnica"

Istraživačka stanica "Petnica"


U istraživačkoj stanici Petnica kod Valjeva otvorena konferencija “Korak u nauku” na kojoj učestvuju talentovani đaci i studenti.Polaznici letnjih seminara u istraživačkoj stanici Petnica kod Valjeva učesnici su konferencija "Korak u nauku" koja je otvorena u toj ustanovi za rad sa talentovanim đacima i studentima.

Otvarajući Konferenciju, ministar za nauku i tehnološki razvoj Srbije Božidar Đelić je obećao dalju finansijsku pomoć Istraživačkoj stanici Petnica.

Đelić je rekao da "biografije onih koji su već prošli kroz Petnicu, a koji su rasuti po svetu od SAD i Japana do Brazila, potvrđuju opravdanost postojanja te naučne ustanove za mlade".

Ministar je današnjim generacijama "mladih petničkih istraživača" poželeo da ostanu da žive i rade u Srbiji.

Sedma konferencija "Korak u nauku" okupila je 95 učesnika koji će predstaviti 65 originalnih naučnih projekata u formi profesionalnih naučnoistraživačkih radova, rezultat njihovog rada tokom 2008. godine.

Projekti mladih petničkih istraživača tematski pokrivaju širok spektar naučnih oblasti u okviru društvenih i prirodnih nauka, a kriterijumi za prihvatanje radova bili su strogi i zahtevni.

U petak i subotu, 28. i 29. novembra, tokom čitavog dana, učesnici konferencije izlagaće radove u nekoliko paralelnih sesija.

Tradicionalni skup mladih istraživača "Korak u nauku" predstavlja završni deo godišnjeg ciklusa seminara, kurseva i kampova koje IS "Petnica" organizuje za srednjoškolce.

Tokom 25 godina kroz Petnicu je prošlo oko 25.000 đaka, studenata i profesora iz Srbije i zemalja regiona.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak