Festival nauke od 5. decembra u Muzeju „25. maj”

Blic 28.11.2008 11:46
Studenti u koži naučnika

Studenti u koži naučnika


Da uhvatite munju u bocu, zajedno sa forenzičarima izvršite uviđaj ili da upotrebite vodu kao upaljač, moći ćete zahvaljujući ovogodišnjem Festivalu nauke, koji će biti otvoren 5. decembra u Muzeju „25. maj” u Beogradu.- Tokom tri dana festivala eksperimente će predstaviti 140 mladih naučnika uz podršku 14 naučnih institucija. Oni će kroz zanimljive oglede, ali i brojna predavanja pokušati da posetiocima na razumljiv način predstave i objasne značaj dostignuća iz oblasti fizike, hemije, biologije, astronomije, matematike, geologije, psihologije, genetike - najavljuje Ana Jovanović, organizatorka Festivala nauke.
Koliko je potrebno da se iz ćelija u ustima izdvoji DNP i kako se uz njenu pomoć utvrđuje očinstvo, zašto Mona Liza uvek gleda u vas i kako crno može postati belo, samo su neka od pitanja koja će posetiocima festivala dočarati čudesni svet nauke.
- Cilj Festivala nauke je da svima pruži šansu da se doslovce nađu u „koži naučnika”, da sami otkriju kako svet izgleda pod mikroskopom, kako nastaju određene hemijske reakcije i, što je najvažnije, kako se dolazi do novih saznanja - dodaje Ana, naglašavajući da će biti organizovane i radionice za decu različitog uzrasta, kao i zanimljive muzejske postavke.
Ulaznice u pretprodaji (u Bilet servisu, knjižari „Mamut” u Sremskoj ulici i IPS knjižari u „Immo centru”) koštaju 200 dinara, dok će u festivalske dane u Muzeju „25. maj” cena biti 250 dinara. Radno vreme festivala je od 11 do 19 sati.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak