I to je bilbord

Krstarica 28.11.2008 11:46
I to je bilbord


Lopov koji je snimljen kamerom dok krade skupu opremu izabrao je loš način ako je želeo da se sakrije. Naime, kompanija za bilborde koja je stavila njegovu sliku na bilborde širom najvećeg grada na Novom Zelandu sada očekuje njegovo hapšenje.Neidentifikovanog kradljivca fotografisao je sumnjičavi očevidac koji je video da je lopov uzeo 15 električnih transformatora koji se koriste za poboljšavanje rasvete na bilbordima u novozelandskom gradu Oklendu.

Fotograf je znao da plakat pripada Marku Venteru, vlasniku marketing kompanije i jedne od najstarijih novozelandskih kompanija za bilborde.

Kada je fotograf ponudio slike lopova u akciji, Ventera ništa nije koštalo da ih postavi na četiri najveća gradska bilborda s tekstom ispod slike: "Ko je ovaj lopov? Nagrada je 500 dolara."

"Fotografija lopova bila je suviše dobra prilika da bih je propustio" izjavio je Mark Venter lokalnim novinama. "Svima nama je nešto nekada ukradeno... Ipak, lopovi obično ne ostave ovakvu 'vizitkartu' za sobom."

On je dodao i da je primio preko stotinu poziva od kada je postavio fotografije. Međutim, većini tih poziva povod je bilo pružanje podrške njegovoj kampanji, a ne davanje nekih važnih informacija u vezi s pljačkom.

Policijski narednik Roj Simson izjavio je da je u nekoliko poziva upućeno i policiji i Venteru isti čovek imenovan kao mogući lopov. Sada policija istražuje da li je to zaista bio on.

Mark Venter je dodao da je lopov imao i malo sreće: da je pokušao da ukrade ove transformatore tokom noći, kada oni imaju u sebi po 50.000 volti, sigurno ne bi preživeo.`


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak