Možda imaju još nekog

Krstarica 28.11.2008 11:46
Možda imaju još nekog


Dešava se: konačno upoznate nekog novog, dopadne vam se ta osoba, počnete da izlazite, lepo vam ide - ali vam nakon izvesnog vremena ne da mira osećaj da u životu te osobe postoji još neko, da se ta osoba viđa s još nekim, ili je, možda, u braku.Evo nekih mogućih znakova da se upravo to dešava (nije stoprocentno sigurno, ali je dovoljno da izazove sumnju).

Ta osoba vas nikada ne zove da izađete negde u njenom komšiluku niti blizu njenog radnog mesta. U početku to i ne primetite, ali ako ta pojava postane upadljiva, a ne radi se o tome da ta osoba i živi i radi u veoma udaljenim delovima grada, postavlja se pitanje da li ta osoba možda ne želi da je neko ko je poznaje vidi s vama. Vi čak i ne znate gde (makar u kom delu grada) ta osoba živi i/ili radi? Na samom početku veze to ne mora ništa da znači, ali kasnije postaje malo neobično.

Kad se nalazite kod nekog kod kuće, uvek je to kod vas, a objašnjenja zbog čega nikada ne možete kod te osobe vam ne zvuče nimalo uverljivo (krečenje stana koje traje tri meseca, recimo).

Svi komplimenti koje vam upućuje zvuče kao kliše, i kao nešto što je ta osoba rutinski izgovorila pred već milion osoba. Ako se osoba s kojom izlazite ponaša i govori kao neko ko je navikao da stalno "muva" nekoga, nije nemoguće da je to zbog toga zato što stvarno stalno "muva" nekoga.

Prosto je neverovatno koliko često osoba s kojom izlazite mora da putuje zbog posla, čak i vikendom. Ovo je naročito neobično ako posao te osobe nije nešto što biste povezali s čestim putovanjima.

Kada nekud putuje poslom, ta osoba odbija da vam kaže bilo šta o tome o kakvom se poslu radi, zbog čega tačno putuje, ne kaže vam ni gde će tačno biti... Možda zato što zapravo nikud i ne ide?

Osoba s kojom izlazite upadljivo izbegava telefonske razgovore s vama, više voli da vam šalje mejlove. Ima li tu nekoga ko ne sme da je čuje da razgovara sa vama?

Onda kada vas ta osoba zove telefonom, razgovori su kratki, neretko se naglo završe, i ta osoba govori jedva čujnim glasom. Sve to bi moglo da znači da postoji neko u blizini za koga ona ne želi da je čuje da razgovara s vama, a niste više deca kojoj roditelji ne dopuštaju da ima momka/devojku.

Pojedinačno, ništa od navedenog ne mora da znači da osoba s kojom ste ima još nekog, ali ako vam nekoliko navedenih stvari zvuči i previše poznato, imate prilično dobre razloge za sumnju.

Pitanje da li osoba s kojom neko vreme izlazite ima još nekog, ili je možda čak i u braku, nije posebno retka pojava. Evo nekih stvari koje bi vas mogle navesti da posumnjate da vam ta osoba nešto radi iza leđa.

Kad ste upoznali tu osobu, dobili ste samo njen telefon na poslu. Tada je objašnjenje zbog čega ne dobijate i kućni broj i/ili broj mobilnog bilo dovoljno uverljivo, ali vi se viđate i viđate, a i dalje nikako da dobijete ni kućni broj ni broj mobilnog (ne radi se o tome da nema mobilni).

Ta osoba skoro nikad ne može da se vidi s vama vikendom ili praznikom, večito nekud mora da ide poslom (baš tada!), ili ima nekih problema s porodicom, ili...

Viđanja su vam večito nakon što ta osoba završi s poslom, i uvek traju kratko (ne mislimo da ta osoba ne ostaje s vama do tri ujutro usred radne nedelje, nego da se rastajete već oko osam-devet uveče, i tako uvek).

Večito vam ponavlja iste priče iz svoje prošlosti - da li je to zbog toga što nema o čemu da priča, ili zato što se viđa s nekoliko osoba istovremeno pa ne uspeva da zapamti šta je kome rekla?

Kad je s vama, ta osoba često mora da obavi telefonske razgovore, i to nikada u vašoj blizini (recimo, tvrdi da mora da se javi poslom, a prijem je slab tu gde se trenutno nalazite, ili često ide do toaleta i ponese mobilni sa sobom). Možda tim pozivima prikriva činjenicu da je s vama, možda ne, ali je neobično da skoro nikada ne dobijete objašnjenje koje zvuči iole uverljivo.

Ukoliko uopšte poznajete kolege i/ili prijatelje osobe s kojom izlazite, deluju kao da im je neprijatno kad vas vide.

Osoba s kojom izlazite ima nekoliko prijatelja koji vole da izlaze (u smislu veze) s nekoliko njih istovremeno, i/ili redovno varaju partnere/partnerke. Pravilo "s kim si, takav si" nije baš uvek tačno, ali dešava se da se ovakve osobe druže i onda jedni drugima daju alibi ("Jeste, jeste, celo veče je proveo/la s nama").

Osoba s kojom izlazite varala je u prethodnim vezama. To nije garancija da će prevariti i vas, ali "sve bivše je varao, ali mene neće" najčešće se ne pokaže kao tačno.

Uzeti pojedinačno, ovi znakovi vam ne garantuju da vas osoba s kojom izlazite vara, ali ako se nekoliko ovakvih znakova odnosi i na vašu vezu, ne bi bilo loše zapitati se šta se tu zaista dešava.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak