„Miločer” otvara vrata u decembru

Politika 28.11.2008 05:02
„Miločer” otvara vrata u decembru


Hotel spolja ostaje kakav je i bio, a apartmani, restoran i druge prostorije dobili su izgled koji odgovara zahtevima visokoplatežne klijentele Letnjikovac dinastije Karađorđević Hotel „Miločer”, nekadašnji letnjikovac dinastije Karađorđević, biće otvoren u decembru.
Najnovije obećanje, uz napomenu da „niko nije nestrpljiviji od njega” kada je u pitanju renoviranje najpoznatijeg crnogorskog letovališta, uputio je iz Singapura Adrijan Zeka, predsednik kompanije „Aman rizorts”, koja je u januaru 2007. zakupila na trideset godina grad-hotel „Sveti Stefan” i hotele „Miločer” i „Kraljičina plaža”, uz obavezu da ih rekonstruiše i da plaća godišnji zakup od 2,1 miliona evra.

Kontrolu radova na rekonstrukciji „Miločera” već je obavilo Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine Crne Gore. Objekat građen od kamena tridesetih godina prošloga veka spolja ostaje kakav je i bio, dok je njegov enterijer nov. Ekskluzivni apartmani, restoran i druge prostorije dobili su izgled koji odgovara zahtevima visokoplatežne klijentele.
– Rečeno nam je da će se nakon otvaranja „Miločera” zakupac svom snagom „baciti” na grad-hotel – saopštio je gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, uz napomenu da „razume gnev meštana” zbog toga što je najpoznatiji devizni „svetac” na Jadranu već dva leta zaključan. Prema obećanjima iz „Aman rizortsa”, „Sveti Stefan” bi trebalo da bude otvoren u avgustu naredne godine.

S obzirom na velike radove u apartmanima poluostrva, postoji sumnja da posao neće biti okončan u roku, već krajem sezone 2009.

Što se, pak, tiče „Kraljičine plaže”, ona će i idućeg leta samovati. Predviđeno je, naime, da ovaj hotel, koji je u miločerskom parku sagrađen osamdesetih godina za potrebe saveznih organa tadašnje države, bude uklonjen, a da se na njegovom mestu gradi novi, ne mnogo veći, moderan. Prema projektu koji je urađen, on bi trebalo da znatno više nego sadašnji objekat „izviri” iz jedinstvenog parka koji su formirali Karađorđevići.

Za sada nema reči o eventualnoj naknadi ranijem vlasniku. Naslednici Aleksandra i Marije Karađorđević su odavno tužili Crnu Goru tražeći da im se vrati imovina oduzeta nakon Drugog svetskog rata. Njihovi pravni zastupnici su kazali da će, ukoliko odgovor Crne Gore bude negativan u potpunosti, o ovom slučaju odlučivati Međunarodni sud pravde u Strazburu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak