Devojku nožem izbo 30 puta

Mondo 28.11.2008 01:25
Devojku nožem izbo 30 puta


M. S. (17), iz sela Batušinac u opštini Merošina, uhapšen je zbog sumnje da je 25. novembra oko 16.30 časova u selu Belotinac kod Doljevca brutalno pokušao da ubije Anu J. (21) iz Smedereva. Nakon kraće rasprave, osumnjičeni maloletnik je izmasakrirao nesrećnu devojku, nanevši joj oko 30 uboda nožem po stomaku, grudima i vratu.
Krvava drama se odigrala u dvorištu porodične kuće Zdravke (73) i Vlastimira Lazarevića u Belotincu kod Doljevca, babe i dede povređene devojke, koja je nakon ranjavanja sa povredama opasnim po život hitno prebačena u na Hiruršku kliniku u Nišu.
Pomoćnik direktora Hirurgije dr Goran Stanojević kaže za „Blic” da je nakon prijema hitno operisana, da je njeno stanje teško, ali da se trenutno nalazi van životne opasnosti.
- Pacijentkinja je primljena oko 18 časova u stanju teške iskrvavljenosti sa povredama opasnim po život. Na trbuhu, grudnom košu i vratu ustanovljeno je ukupno 30 ubodnih rana, sa povredama unutrašnjih organa, nanetim hladnim oružjem. Bila su joj povređena pluća, želudac i trbušna duplja. Srećom, na vratu nije bilo povreda većih krvnih sudova. Nakon operacije, smeštena je na Odeljenje intenzivne nege. Svesna je i samostalno diše. U povređeno plućno krilo je ubačen dren da bi izvlačio krv. Trenutno je stabilno, ali postoji latentna opasnost od komplikacija, tako da je neprekidno pod nadzorom lekara - objasnio je dr Stanojević.
Vlastimir Lazarević kaže da je napadač došao sa zadnje strane kuće, preskočivši ogradu i da ga zbog toga nisu primetili.
- Uneo sam drva u sobu u kojoj je unuka sedela sa mojom suprugom i izašao u drugu prostoriju da sa sinom popijem kafu.
On je u međuvremenu uleteo i izvukao unuku iz sobe u dvorište. Kada sam čuo galamu i izašao napolje, video sam unuku svu u krvi. Rekla mi je samo: „Dedo, on me zakla.” Sva je bila u krvi i uplašio sam se da će da umre - priča Lazarević, koji je još u vidnom šoku.
On kaže da je i njegova supruga povređena od pada kada ju je napadač u dvorištu odgurnuo, pre nego što je nožem izbo Anu. Lazarević kaže da maloletnika ne poznaje, da ranije nije dolazio u njihovu kuću.
- Ana je jedno vreme živela u Beogradu, a potom u Smederevu. Dolazi na 10 do 15 dana da nas poseti. Juče je došla neposredno pre nego što se ovo desilo. Ne znam u kakvim je odnosima napadač bio sa Anom. Neko je pre mesec dana pokušao da nam zapali kuću. Iste večeri je prozor gađao sekirom, ali ne znamo ko je to bio - priča deda povređene devojke.
Kako „Blic” saznaje, osumnjičeni maloletnik je nakon prekjučerašnjeg krvavog pira pobegao u Batušinac, ali ga je policija pronašla u 19 časova i privela istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu Novici Stefanoviću, koji mu je odredio pritvor.
Dalji krivični postupak protiv osumnjičenog M. S. vodiće se u Okružnom sudu u Prokuplju, jer mesto u kojem živi maloletnik resorno pripada Okružnom sudu u Prokuplju, potvrdio je za „Blic” Saša Bošković, sudija za maloletnike Okružnog suda u Nišu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak