Nega za isušene ruke

Cicamaca 28.11.2008 00:53
Nega za isušene ruke


Boriti se sa isušenom kožom na rukama može biti dosta bolno. Iako ste istrajni u njihovoj zaštiti dok radite po kući ili u bašti, i neuspešno ih mažete vlažnom kremom kad god stignete, i dalje patite od suvih i ispucalih ruka.Bez obzira na sve, od bitnog je značaja da i dalje štitite ruke od deterdženta za posuđe, praška za veš i svih po ruke iritirajućih sastojaka.

Nosite rukavice da bi sprečili da ruke dođu u dodir sa bilo kojom od ovih supstanci. To je jako bitno. Međutim, neke od žena su alergične na lateks od koga su rukavice napravljene. Oko 10% populacije ima negativne reakcije, od slabijih do jačih, ako dođu u dodir sa lateksom. Ako je ovo problem, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom gde možete naći rukavice bez lateksa. Što brže stavite omekšavajuću kremu za ruke posle pranja, i što više možete da je držite na rukama, ti bolje. Napomena: bilo koja omekšavajuća krema može da dođe u obzir. Ne mora da bude obeleđena kao 'krema za ruke' da bi bila korišćena na rukama.

Korisno je držati male tube ili kutijice sa kremom svuda po kući, naročito kod sudopere, u kupatilu, pored kreveta, u garaži.

Takođe držite kremu u kolima, u torbici i u fijoci radnog stola. U tom slučaju uvek će vam biti na dohvat ruke za nanošenje na brzinu. Najbolje kreme za dnevnu upotrebu su one koje sadrže avobenzone, titanijum dioksid ili okside cinka. Titanijum dioksid i oksidi cinka omogućuju okulzivne barijere koje se ponašaju kao protektivan sloj koji čuva vlagu u koži, aq istovremeno odbijaju zrake sunca sa kože. Imajte na umu da su braon tufne koje mogu da se nađu na spoljnjem delu šaka i rukama direktne posledice nemilosrdnog izloženja nezaštićene kože suncu.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak