Telekom: Za nagrade zaposlenima 1,7 % prihoda

B92 27.11.2008 20:59
Neto mesečna plata generalnog direktora Telekoma iznosi 259.015 dinara

Neto mesečna plata generalnog direktora Telekoma iznosi 259.015 dinara


Telekom Srbije saopštio je da je za nagrade zaposlenima za 2007. godinu namenio 1,7 odsto prihoda.U toj kompaniji se od 2006. godine, umesto periodičnog nagrađivanja, omogućava učešće zaposlenih u dobiti i isplaćuje jednom godišnje. Na osnovu odluke Skupštine akcionara iz aprila 2008. godine, svi zaposleni su dobili jednokratnu nagradu u iznosu od 1,5 odsto prosečne zarade iz prethodne godine, a 20 odsto zaposlenih - 1.982, dobilo je jednogodišnje nagrade za doprinos rezultatima kompanije.

Ukupan iznos nagrada je bio 1,7 odsto prihoda iz 2007. godine, a iznos jednogodišnjih nagrada za doprinos rezultatima 0,25 odsto prihoda Telekoma.

Generalni direktor Telekoma Branko Radujko nije dobio nagradu, jer nije radio u Telekomu 2007. godine, a predsednik i članovi Upravnog odbora nemaju pravo na isplate po osnovu učešće u dobiti.

"Odluku o visini sredstava za navedene namene zaposlenima predlaže Upravni odbor, na osnovu saglasnosti nadležnih ministarstava i Sporazuma sa reprezentativnim sindikatima. Odluku donosi Skupština akcionara u čijem radu učestvuje predstavnik Vlade, kao nosilac 'zlatne akcije' ", piše u saopštenju.

Poslovodstvo Telekoma ne može da objavljuje podatke o učešću poslovodstva u dobiti bez odluke akcionara jer su u poslovodstvu i predstavnici suvlasnika Telekoma - grčke kompanije OTE.

U saopštenju se navodi i da je predsednik Upravnog odbora Telekoma Dragor Hiber pokrenuo postupak za smanjenje primanja predsednika i članova Upravnog odbora, ali iznos primanja nije naveden.

Predlog je upućen grčkim akcionarima i članovima Upravnog odbora, piše u saopštenju.

Politika plata u Telekomu se utvrđuje svake godine odlukom Upravnog odbora i deo je budžeta i poslovnog plana, na koji saglasnost daje Vlada Srbije.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak