Fakultet političkih nauka obeležava 40 godina rada

Studio B 27.11.2008 19:43
Fakultet političkih nauka obeležava 40 godina rada


Na svečanosti povodom godišnjice Fakulteta gostima će se obratiti predsednik Srbije Boris Tadić, dekan FPN-a Milan Podunavac, rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević i predsednik Evropskog konzorcijuma za politička istraživanja Majkl Koks.Pokrovitelj događaja je predsednik Srbije, a svečanosti će prisustvovati oko 180 gostiju, među kojima su diplomate, ministri i rektori.

Povodom godišnjice, u petak i subotu će na FPN-u biti održana Međunarodna konferencija na temu "Država i demokratija" na kojoj će učestvovati mnogobrojni profesori politikologije, diplomatije i filozofije iz zemlje i sveta.  

Visoka škola političkih nauka u Beogradu formirana je 1960, da bi osam godina kasnija prerasla u Fakultet političkih nauka.   

FPN je institucija koja je usredsređena na obrazovanje i istraživanje u oblasti politikologije, međunarodnih studija, novinarstva i komunikologije, socijalne politike i socijalnog rada.   

Fakultet organizuje osnovne, specijalističke, magistarske i doktorske studije, razvojna i primenjena istraživanja, specijalizovane inovativne kurseve, treninge i radionice. 

FPN ima razvijenu izdavačku delatnost i raspolaže velikim dokumentacionim fondom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak