Adidas potpisao ugovor sa IAAF

Petar Stanić Brendovi 27.11.2008 18:10
Adidas potpisao ugovor sa IAAF


Na pres konferenciji, održanoj u Monaku, brend Adidas i IAAF su objavili da je potpisan dugogodišnji ugovor koji će do 2019. godine dati Adidasu svetska prava i sponzorstvo na svim IAAF atletskim takmičenjima. Prema dogovoru Adidas će biti oficijelni sponzor i snabdevač.Ovo partnerstvo prožima sve slojeve atletike – počev od kreiranja proizvoda do maloprodaje. Adidas će sledeće godine biti i oficijelni sponzor Svetskog Šampionata koji se održava u Avgustu 2009 u Berlinu.
“Prošlost Adidasa je usko povezana sa atletikom i IAAF” izjavio je Herbert Hainer, Predsednik Upravnog Odbora Adidas AG. “Ponosni smo da objavimo naše partnerstvo sa IAAF i radujemo se što ćemo u godinama koje dolaze zajedno stvarati budućnost atletike.”
Predsednik IAAF, Lamin Diak, takođe je radostan zbog dogovora i izjavio je “Adidas nije samo velika korporacija. To je kompanija sa dubokim korenima u svetu atletike i bila je dobar partner IAAF u prošlosti. Stoga sam srećan što smo potpisali ugovor sa Adidasom, brendom koji razume i voli atletiku.”
Adidas je dugo prisutan u atletici, počev još 1928 kada je osnivač brenda Adi Dasler, snabdevao obućom Linu Radke za potrebe Olimpijskih Igara u Amsterdamu. Lina je postavila svetski rekord na 800 metara i postala prvi atletičar koji je osvojio zlatnu medalju u Adidas opremi.
Mnogi heroji atletike nastavili su tu tradiciju i među njih spadaju Džesi Ovens, Emil Zatopek, Bob Bimon, Dejli Tompson, Haile Gebreselasije i Jelena Isinbajeva.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak