Uhvaćeni policajci reketirali prostitutke

Alo 27.11.2008 17:11
Uhvaćeni policajci reketirali prostitutke


Tri prostitutke koje pružaju usluge kod pasarele u Novom Beogradu, na autoputu ka Novom Sadu, kako „Alo!“ saznaje, prijavile su trojicu policajaca da su im uz pretnje iznudili 15.000 dinara i 20 evra.
Epilog njihovog jadanja je da je policija juče podnela krivične prijave protiv kolega zbog zloupotrebe službenog položaja i iznude. 

- Došle su u policijsku stanicu u Zemunu voljne da prijave policajce koji su ih već dve noći maltretirali kod mosta gde je poginuo fudbaler Dragan Mance. Kako su ispričale, šamarali su ih, vređali i tražili novac. Dale su im po šest, četiri i pet hiljada dinara, koliko je koja imala kod sebe, a zatim i 20 evra - kaže naš izvor u MUP-u Srbije.
Uplakane „prijateljice noći“ nisu znale da imenuju svoje „noćne more u plavom“, ali su objasnile da su policajci bili u uniformi, kao i da nisu imali pločicu sa prezimenom niti značku. Ipak, jedna od njih mudro je zapisala broj registarskih tablica belog „pežoa 205“, kojim su se dovezli u blizinu mosta. U slučaj se ubrzo uključio i sektor unutrašnje kontrole MUP-a, a preko tablica je otkriven vlasnik privatnog automobila.


 


- Ispostavilo se da je reč o policajcu zaposlenom u OUP-u Novi Beograd. Dotični je te noći kada su ih poslednji put maltretirali bio dežuran kod zgrade Televizije B92, napustio je mesto i odvezao se svojim automobilom do mesta gde su prostitutke čekale mušterije - kaže naš izvor.
Nakon toga, usledilo je klasično filmsko prepoznavanje osumnjičenih, na kojem su prostitutke, osim vlasnika „pežoa“ prepoznale i drugog policajca, takođe zaposlenog u Novom Beogradu. Protiv njih dvojice podnete su prijave, dok se na identifikovanju trećeg još radi. Kako saznajemo, u potrazi za njim, dvojica osumnjičenih nisu bila od pomoći. Odbijali su da kažu ko je od kolega bio sa njima, pri tom poričući i svoju krivicu i tvrdeći da ništa od onoga što su prostitutke ispričale nije dogodilo.

 

Prostitutke: Panduri među lošijim mušterijama

Slučaj iznude novca od prostitutki sada je prepušten istražnim organima, koji će morati da dokažu istinitost tvrdnji „prijateljica noći“. Kako novac koji su policajci navodno iznudili nije pronađen, trenutno je „reč protiv reči“. Međutim, upućeni iz policije ukazuju da treba biti i obazriv jer je ranije bilo slučajeva da su prostitutke prijavljivale krađe i iznude, optužujući mušterije koje su imale seksualne odnose sa njima, a za to nisu htele da plate. U nekoliko slučajeva, osumnjičeni su bili upravo policajci.
 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak