Нож у болници

Правда 27.11.2008 17:05
Нож у болници


Без икакве контроле оштро сечиво дужине 15 сантиметара унето у главну зграду Клиничког центра, обезбеђењу било битније шта новинари фотографишу: лекаре или шалтер поштеСамо два дана после стравичног убиства Наталије Марковић, медицинске сестре у неурохируршкој амбуланти Клиничког центра Србије, репортери „Правде" су без икаквих потешкоћа унели нож у највећу здравствену установу у нашој земљи и на неколико клиника без проблема слободно „млатарали" хладним оружјем.

Никоме у препуној чекаоници Клиничког центра није било чудно то што из торбе вадимо огроман нож, којим би без размишљања скоро свако само једним убодом могао одузети нечији живот.
Обезбеђења није било нигде.
Они су реаговали тек на нашем изласку из главне зграде Клиничког центра, када је колега фоторепортер заборавио да врати свој апарат у торбу.

Препад због сликања

- Да ли знате да овде није дозвољено фотографисање? Шта сте сликали, љутито је питао момак из обезбеђења, који је сву своју пажњу усмерио на фотоапарат. Оштар нож, сечива дугачког 15 сантиметара, који је вирио из торбе није му био интересантан! Наставио је да нас проверава:
Питам вас, шта сте сликали? Пошту? Ко вам је дао одобрење? Не смете то да радите, рекао је оштро и затражио од нас новинарске легитимације, а потом позвао „центар".
- Овде су новинари „Правде", сликали су чекаоницу, шта да радим, питао је младић из обезбеђења преко „мотороле" своје претпостављене.
Убрзо је добио појачање: придружио му се колега који нам је пришао „отпозади" и затражио нам и личне карте. Склонио се у страну и преко средстава везе проверавао наше податке. Намештали смо се тако да сечиво буде видљиво припадницима обезбеђења, али они нису реаговали чак ни питањем „шта имате у торби". После неколико минута репортерска екипа „Правде" пуштена је да се слободно креће. С ножем у торби.
То што смо и даље са собом носили опасно оружје, није било битно. Важније је да је разјашњена епизода „недозвољеног сликања" у главној згради.

Сечиво никог не брине

Репортери „Правде" наставили су несметано кретање по кругу КЦС: На Институту за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма, нисмо видели никога из обезбеђења. Док су пацијенти чекали у ходнику овог Института, репортери „Правде" премештали су свој нож из руке у руку и испробавали из ког угла га је најбоље сликати. Да није било знатижељног погледа понеког пацијента, не бисмо ни осетили да радимо нешто лоше. Као што смо слободно ушетали у овај Институт, тако смо неприметно из њега изашли, иако смо само минут пре вадили оружје из торбе. На Клинике при Стоматолошком факултету у улици Др Суботића број 8, без икаких потешкоћа унели смо овај опасан реквизит и то поред члана обезбеђења који је седео близу улаза. Жалосно је то што је више пажње у згради где се налази и Клиника за оралну хирургију изазвао фотоапарат него оружје. Нико нам, међутим ни за сликање није приговорио. Лагодно смо напустили и ову зграду, у којој смо поред обезбеђења затекли и многобројне пацијенте и здравствено особље.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak