Menadžerke u Srbiji spremnije da prihvate poslovne savete

Tanjug 27.11.2008 15:21
Menadžerke u Srbiji spremnije da prihvate poslovne savete


Menadžerke i vlasnice preduzeća u Srbiji sve više su zainteresovane za konsalting usluge u poslovanju i za napuštanje tradicionalog koncepta oslanjanja na sopstvena znanja i veštine, rečeno je danas na konferenciji za novinare o izazovima evropskih integracija za žensko preduzetništvo.Prema rečima predsednice Udruženja poslovnih žena Sanje Popović Pantić, istraživanje koje je sprovela ta organizacija pokazalo je da je čak jedna trećina ispitanica zainteresovana za pomoć konsultanata, što ukazuje da su žene koje vode biznis spremnije da uče i radije prihvataju nova znanja.
Ona je navela da se Udruženje trudi da u što većoj meri edukuje žene na koji način mogu koristiti sredstva iz fondova EU, i dodala da je interesovanje svake godine sve veće.
Poslednje tri godine, kako se ističe, predstavljeno je četiri tipa konsultantskog programa koji se baziraju na sufinansiranju ili potpunom finansiranju usluga iskusnih međunarodnih konsultanata. Kroz ovakve programe je prošlo ili je uključeno oko 15 ženskih preduzeća.
"Vlada Holandije koja je zainteresovana za razvoj preduzetništva u Srbiji, upravo finansira jedan takav projekat. Već je uspešno započeto 25 , a još 105 firmi čeka da uđe u program", navela je direktorka BAS programa za pomoć razvoja malih i srednjih preduzeća koji finansira Evropska Unija Bojana Vukosavljević.
Ona je podsetila da je početkom maja upravo sa holandskom vladom zaključen donatorski ugovor od milion evra i da se ta sredstva koriste za pružanje konsalting i savetodavnih usluga ženama u malom i srednjem preduzetništvu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak