Ko će biti novo Fordovo lice?

Mondo 27.11.2008 13:52
Ko će biti novo Fordovo lice?


Trka za novo Fordovo lice je dostigla vrhunac! Nakon kastinga u većim gradovima Srbije proteklih meseci, Modna agencija Fabrika, koja ima licencu agencije Ford, odabrala je 13 finalistkinja od kojih će samo jedna biti predstavnica Srbije na svetskom finalu Ford Models Supermodel of the World 24. januara u Crnoj Gori."Gala finalno veče će biti održano u nedelju 30. novembra, u beogradskom salonu automobila kompanije Grand Motors. Iste večeri biće proglašena i ličnost od stila, kao deo našeg dugogodišnjeg projekta 'Povratak lifestyle-a u Srbiju'. To znači da mi ne promovišemo samo lepotu i mladost, već zdrav život, pre svega", rekla je Vesna Mandić, vlasnica agencije Fabrika, na konferenciji za novinare u restoranu "Metropola".

Ona je objasnila da cilj čitave manifestacije nije samo izabrati najlepšu devojku, već uticati na svest mladih kada je u pitanju način odevanja i ishrane.

"Tokom sedam godina bavljenja ovim izborom stalno smo govorili devojkama da nema potrebe da se oblače kao estradne zvezde, da nose tigraste komplete i štikle. Tinejdžerke najlepše izgledaju u farmerkama, patikama i običnoj majici. Takođe, pokušavamo da im objasnimo da izgladnjivanje nije jedini put do vitke linije. U tom kontekstu biramo i ličnost od stila. To su one osobe koje su svojim poslovnim uspesima zaslužile da budu uzor mladim ljudima", objasnila je vlasnica agencije Fabrika.

Ove godine predsednik žirija će biti Metju Hant, reditelj modnih dešavanja, a izbor Rosa Emotion Ford Models Super of Serbia Model biće u formi modne revije, jer se zapravo i bira buduća manekenka agencije Ford.

Agenciju je 1946. godine osnovala Ajlin Ford. Ford Models Supermodel of the World je prvi put organizovan 1980. godine i danas obuhvata preko 50 zemalja širom sveta. Finalno veče je organizovano svake godine u Njujorku, gde se bira pet pobednica koje potpisuju ugovor sa agencijom Ford, u vrednosti od 50.000 do 250.000 dolara.

Ove godine, finale će biti u Crnoj Gori, u organizaciji modne agencije Fabrika.

U FOTO GALERIJI pogledajte kandidatkinje i držite palčeve vašoj favoritkinji za predstavnicu Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak