Fešn Pink

Press 27.11.2008 14:52
Fešn Pink


Novine iz sveta mode, dizajna, turizma, najglamurozniji događaji svetskog i domaćeg džet-seta deo su sadržaja koji nudi Fešn TV za jugoistočnu Evropu, čiji je vlasnik licence ružičasta televizijaAKCIJE U NAJAVI ...U planu su izbor za FTV model i FTV mis, kao i niz akcija za gledaoce

Fešn televizija u domaćoj produkciji zvanično je počela da emituje program u utorak na teritoriji šest zemalja bivše Jugoslavije. Kompanija Pink dobila je sva licencna prava od Fešn TV, koja su prenesena na novoosnovanu kompaniju Fešn TV SEE. Kanal će svojim sadržajima biti usmeren na jugoistočnu Evropu, po uzoru na različite kanale sa FTV znakom od Japana, Engleske, preko Afrike i Amerike.

Kako je Željko Mitrović, vlasnik „Pink medija grupe", rekao juče na konferenciji za novinare u hotelu „Zira", program će, pored inostranog, imati i 30 odsto domaćeg sadržaja.

- Tendencija je da procenat domaćeg sadržaja raste kako bi u nekom trenutku on bio čak 50 odsto. Ugovor podrazumeva da se domaći sadržaji emituju i na internacionalnim Fešn TV, što je veoma značajno za afirmaciju naših ljudi i sveta mode i lajfstajla - rekao je Mitrović.

Moda 24 časa dnevno

Mišel Adams, vlasnik Fešn TV, naglasio je da je to televizija koja šalje dobre vibracije i ni u jednom trenutku nema loših vesti.

- Fešn TV tokom cele godine, i to 24 sata dnevno, prati svetsku modnu i lajfstajl scenu na glamurozan, afirmativan i zabavan način. Naša misija je da uvek budemo ispred drugih, da svojim gledaocima prvi damo odgovor kad i gde se dogodilo sve što je zanimljivo iz sveta mode, dizajna, žurki i poznatih ličnosti. Pored televizije, u regiji jugoistočne Evrope uskoro će biti otvoreni Fešn barovi i klubovi, a često će biti organizovane i Fešn žurke. Tokom sledećeg leta i Fešn brod, na kojem je uvek dobar provod, četiri meseca biće na obalama Slovenije, Hrvatske i Crne Gore - najavio je Adams.

Udružili snage... Željko Mitrović i Mišel Adams

Juče je potpisan i ugovor između kompanija „Pink" i „Identiko" o otvaranju prvih šest Fešn barova koji će biti u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Igor Todorović, glavni i odgovorni urednik Fešn TV SEE, kaže da im je cilj da sadržajem programa nađu način da povežu kreativne ljude iz regiona.

Kanal u kablovskoj ponudi

- Pokušaćemo da pokrenemo zajedničke projekte kao što su izbor za FTV model, FTV mis, kao i niz akcija u koje bi trebalo da se uključe naši gledaoci i time učestvuju u stvaranju novog breda FTV SEE - rekao je Todorović.

Signal kanala se emituje se preko satelita W2 i može da se prima u celoj Evropi. Kanal je u slobodnoj kablovskoj ponudi i velika većina operatera na teritoriji šest država prenosi njegov program.

Željko Mitrović: Televizija Avala RTL-ova do kraja januara

Željko Mitrović je u izjavi za Press otkrio da su još dva njegova TV projekta, prodaja udela TV Avale nemačkom RTL-u i ulazak Pinka u Hrvatsku, trenutno u „vrućoj" fazi.

- Što se tiče RTL-ove kupovine Avale, taj posao je trenutno u završnoj fazi, i nadam se da će sve biti gotovo do januara. Podneti su svi zahtevi RRA, a kolika je tačna vrednost ove transakcije ne bih mogao da kažem jer, koliko mi je poznato, u pregovorima još nisu dogovorene cifre - rekao je Mitrović.

On je napomenuo i da projekat „Fešn TV si" nema veze sa odlukom da Pink prečicom uđe na hrvatsko tržište:

- FTV je poseban projekat i nema veze sa osnivanjem Pinka Hrvatska. Te dve stvari su nezavisne, a naša saradnja s hrvatskim partnerima prolongirana je do proleća, kada se u Hrvatskoj očekuje digitalizacija. Ne bih da najavljujem konkretne poteze oko ulaska Pinka u Hrvatsku, jer sve što sam dosad tim povodom najavio izjalovilo se iz nekih razloga - rekao je Mitrović za Press.

Prema informacija koje su se pojavljivale u medijima, RTL je izdvojio 45 miliona evra za kupovinu 49 odsto kapitala Avale, čiji su vlasnici biznismeni Danko Đunić i Željko Mitrović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak