Navigacija je puno više od sigurnog pratioca na putovanju

Jutarnji.hr 27.11.2008 13:19
Navigacija je puno više od sigurnog pratioca na putovanju


Da je navigacija vrlo korisna stvar uverili su se vrlo verojatno svi oni koji su ovu uslugu imali priliku iskušati uživo.Primjerice, pozove vas prijatelj u svoj novi stan na drugom kraju gradu (za koji niste ni znali  da postoji) a vi ga nađete bez problema jer ste baš nedavno kupili mobitel koji na sebi ima ugrađenu navigaciju. Što je još bolje, ta vas usluga  dodatno ne košta jer zahvaljujući ugrađenom GPS modulu i aplikaciji Nokia Maps 2.0 možete downloadati besplatne karte određene države ili ako baš hoćete i čitavog svijeta.

Svjetski lider u mobilnosti, finska Nokija, koja sve više proširuje ponudu svojih usluga prisutna je na hrvatskom tržištu  s nekoliko uređaja s navigacijom. To su modeli  E90, E71, E 66, N95, N95 8GB, N82, N78, 6210 Navigator, 6220 Classic i Nokia 6650. Trenutno Nokia i T-mobile imaju ponudu za uređaje Nokia 6220 Classic, Nokia 6650 i N95 8GB uz čiju kupovinu dobivate gratis 1 godinu glasovne navigacije i držač za automobil!

Pješačka navigacija je prilagođena korisnicima koji puno vremena provode istražujući građevine, ulice i parkove, prate smjer  svog kretanja i općenito uživaju u istraživanju novih prostora. Novost su i satelitske snimke te podrška za snalaženje pomoću ugrađenog kompasa (funkcionalnost koja se može vidjeti kod uređaja Nokia 6210 Navigator). Tu je i poboljšano i preuređeno sučelje aplikacije, jednostavno za korištenje, koje sadrži i tri nove predefinirane vrste navigacijskog pregleda: navigacija, prikaz smjera kretanja pomoću strelica te promjena prikaza pogleda iz ptičje perspektive.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak