Poslednji trenutak za novogodišnje aranžmane

24 sata 27.11.2008 14:02
Poslednji trenutak za novogodišnje aranžmane


S obzirom na to da svake godine sam doček u Beogradu u zavisnosti od mesta košta oko 50 evra, praznike je isplativije provesti u nekoj evropskoj prestonici...Još nije kasno da odučite gde ćete za Novu godinu. S obzirom na to da svake godine sam doček u Beogradu u zavisnosti od mesta košta oko 50 evra, praznike je isplativije provesti u nekoj evropskoj prestonici, u kojoj ćete boraviti nekoliko dana.

Rim
Za obilazak večnog grada sigurno nije dovoljno nekoliko dana, ali ovaj grad je uoči božićnih praznika zaista praznik za oči, pa i ako preskočite neku znamenitost nećete zažaliti. Ako ste spremni da relativno dug put prevalite autobusom, preporučujemo vam aranžman agencije „Viva travel” koji obuhvata prevoz autobusom, smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom i panoramske obilaske Rima.
cena: na cenu aranžmana od 279 evra dodajte troškove pripreme dokumenata za viziranje pasoša (500 dinara), vize (35 evra) i osiguranja (10 evra).

Krakov
Krakov nudi poseban doček Nove godine jer se u tamošnjem Vroclavu na dance spektaklu održava novogodišnja žurka „I love New York” na kojoj će biti 25.000 ljudi. U Krakovu živi ukupno 800.000 ljudi, a polovina su studenti. Agencija „Jungle tribe” organizuje boravak od četiri dana u ovom poljskom gradu, autobuski prevoz i smeštaj u hotelu u centru.
Cena: 170 evra. Moguća je doplata za fakultativno razgledanje rudnika soli, panoramsko razgedanje Krakova i obilazak logora Aušvic i Birkenau u kojima je sniman film „Šindlerova lista”.


Lisabon
Nešto skuplja varijanta je put avionom u glavni grad Portugala Lisabon. Novogodišnja noć na ulicama Lisabona obećava dobru zabavu, a oni koji su bili kažu da je ponoćni vatromet spektakularan. Agencija „Filip travel” vas vodi u Lisabon na šest dana, a u cenu aranžmana je uključen avio-prevoz i pet noćenja s doručkom u hotelu sa tri zvezdice, razgledanje Lisabona sa ulaznicama za manastir Žeronimos.
cena: na cenu od 550 evra dodajte aerodromske takse od 190 evra, osiguranje od pet i vizu od 35 evra.

Atina
Na putu do Atine obići ćete Solun, a putešestvije vam neće biti naporno jer je prvo noćenje u Paraliji, posle čega se autoputem nastavlja ka Atini. Novogodišnja Atina s mirisom mora odlična je za zimogrožljive, jer je prosečna zimska temepratura oko 12 stepeni, a izbeći ćete i sneg. Agencija „Eta tours” vodi u Atinu na sedam dama, s tim što aranžman obuhvata četiri noćenja, autobuski prevoz i panoramsko razgledanje. Cena: 229 evra, a na to dodajte vizu (800 dinara) i osiguranje (498 dinara).


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak