Ćatović mora gradu da vrati 180.000 evra

Blic 27.11.2008 13:02
Ćatović mora gradu da vrati 180.000 evra


Presudom Trgovinskog suda, beogradska kompanija „Trejler“ u vlasništvu Makse Ćatovića obavezna je da isplati gradu Novom Sadu 14.000.000 dinara, koliko je ovoj kući plaćeno za organizovanje spektakla koji nikada nije održan.Uz ovu sumu, „Trejler“ se obavezuje da isplati i sudske troškove, kao i zakonsku kamatu, počev od aprila 2008. godine. Presuda je rezultat neispunjenog ugovora koji je Ćatovićeva firma potpisala sa prethodnom gradskom vlašću, a po kojem je trebalo još 19. juna na Trgu slobode da organizuje nastup Opere iz Beča. Prethodna gradska vlast, na čelu sa gradonačelnicom Majom Gojković, potpisala je ugovor sa Ćatovićevom kompanijom „Trejler“ koja je, uz nadoknadu od 180.000 evra, na Svetski dan muzike trebalo da organizuje spektakl pod nazivom „Na lepom plavom Dunavu“. U sklopu ovog trodnevnog spektakla na centralnom gradskom trgu, trebalo je da Novosađani besplatno uživaju u Orfovoj kantati „Karmina Burana“, u izvedbi Opere iz Beča i još nekih učesnika. I pored zakazanog datuma, koncert je više puta odlagan. Organizatori su kašnjenje pravdali lošim vremenskim uslovima, prezauzetim terminima bečke opere, a zatim i previše gustim rasporedom Simfonijskog orkestra RTS-a koji je trebao da bude jedan od izvođača u istom spektaklu. Pored odlaganja, ubrzo je stigla i informacija da će koncert ipak biti održan, ali da neće biti besplatan. Naime, trebalo je da Novosađani za ovaj spektakl, koji je grad već platio iz budžeta, plate i ulaznice po cenama od 1. 250 dinara. Kako je tada izjavio „Blicu“ producent firme „Trejler“ Dragan Đorđević, besplatne ulaznice su se odnosile samo za nastup Opere iz Beča. I pored obećanja organizatora da će plaćeni koncert jednom biti održan, Novosađani ni nakon četiri meseca nisu imali prilike da vide u šta je prethodna vlast utrošila 14 miliona njihovog novca. Dok je Đorđević sve donedavno i dalje tvrdio da je reč o odlaganju, a ne o otkazivanju spektakla, grad Novi Sad je podneo tužbu protiv organizatora.
- Grad Novi Sad je preduzeo sve zakonom propisane mere radi zaštite svojih imovinskih prava - navodi se u saopštenju grada. Presuda Trgovinskog suda je prvostepena odluka, na koju kompanija „Trejler“ ima pravo žalbe.

Organizator uložio žalbu
Vlasnik „Trejlera“ Maksa Ćatović juče, i pored brojnih pokušaja novinara, nije odgovarao na telefonske pozive, dok je u ovoj firmi „Blicu“ rečeno da ne smeju da daju izjave. Ipak, „Blic“ je iz izvora bliskom Ćatoviću saznao da je advokat „Trejlera“ uložio žalbu na presudu Trgovinskog suda.
 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak