Komentar dana : U vlasti su kratke noge

Srđan Radulović Blic 27.11.2008 12:43
Komentar dana : U vlasti su kratke noge


Bojan Krišto je podneo ostavku na funkciju direktora Aerodroma „Nikola Tesla“. Time je rešen još jedan slučaj primanja rukovodilaca javnih preduzeća. Time je rešen još jedan slučaj primanja rukovodilaca javnih preduzeća.Pogrešno! To je samo još jedan dokaz nedoslednosti i licemerstva u srpskoj politici. Isplatom bonusa na plate Krišto nije prekršio zakon. Može se eventualno govoriti o moralnoj strani ove priče. Ali tada ulazimo u fazu rasprave koja se nekad zvala uravnilovka, a danas predstavlja najogoljeniji vid demagogije i populizma.
Ništa nije rešeno ostavkom Krišta. Šta je s problemom (nepostojeće) kontrole poslovanja javnih preduzeća i načinom na koji stranke dele interesne feude, neispunjenim obećanjima da će se direktori javnih preduzeća birati na konkursima i odgovornošću političara. U međuvremenu je propao još jedan tender za IMT, novi direktor RTB „Bora“ je obelodanio da je ovo preduzeće imalo za 10 meseci gubitak od 34,5 miliona dolara, krčmi se imovina Srbije i građana na sve strane…
O čemu mi sad pričamo? O Krištu? Ajde da ga streljamo za primer svima. A hoće li novi direktor pristati da radi za mnogo manju platu nego u nekoj privatnoj firmi i da li će to da reši problem korupcije, provizija ili crnih stranačkih fondova u javnim preduzećima?
Ovo nije odbrana Krišta. Ako je odgovoran za nešto - na sud. Ovo je protest zbog nedoslednosti i prljavština na srpskoj političkoj sceni koje ovu zemlju vode u propast. A vlast očigledno ne želi da problem postavi na noge jer bi se onda videlo da su kratke.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak