RTS pustila u rad digitalni kanal kulture i umetnosti

Beta 27.11.2008 03:40
RTS pustila u rad digitalni kanal kulture i umetnosti


Radiotelevizija Srbije večeras je pustila u rad celodnevni digitalni kanal kulture i umetnosti.Na prijemu povodom 50 godina RTS-a, generalni direktor javnog servisa Aleksandar Tijanić istakao je da je ta medijska kuća u vremenu globalne krize uspela da obnovi poverenje gledalaca, televiziju statusno odvoji od države i postane vlasništvo svih građana.

Prema njegovim rečima, treći zadatak na kome se radi jeste da čuvajući kulturu, jezik i kolektivno sećanje pomognu učvršćivanju Srbije kao modernog evropskog društva.

"Na našim programima građanin mora da dobije pouzdanu informaciju, najbolji sport, vrhunski dečiji program, program kulture, zabave, filma. Svaki kutak Srbije i svaki interes svih građana Srbije, ovde mora da dobije svoj glas", kazao je Tijanić, a prenosi RTS u saopštenju.

Direktor javnog servisa je kazao i da se RTS ne sme zadovoljiti titulom najgledanije televizije, već mora da sačuva prvo mesto u poverenju gledalaca, prvo mesto u kvalitetu kao i da obezbedi najširu programsku ponudu.

"Zahvaljujući građanima, mi smo danas jedna od najvećih srpskih kompanija sa godišnjim finansijskim obrtom od skoro stotinu miliona evra. RTS je najjača srpska institucija kulture", naveo je on i istakao da je plan RTS za sledećih deset godina da bude manji a efikasniji, kreativniji, kvalitetniji i odgovorniji prema onima koji ga izdržavaju.

Tijanić je naglasio da RTS mora predstavljati oslonac srpskog javnog mnjenja, zakona, prava, glas slabih i kritika moćnih.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak