Teroristički napadi u Indiji

Mondo 27.11.2008 03:33
Teroristički napadi u Indiji


Bilans poginulih u napadima terorista na sedam mesta u indijskom gradu Mumbaju porastao je na 80, a najmanje 250 ljudi je povređeno, saopštila je policija.
"Za sada imamo izveštaje o 80 mrtvih i najmanje 250 ranjenih. Mnogi povređeni su u u teškom stanju pa će bilans žrtava sigurno porasti", rekao je agenciji Rojters zvaničnik policije u Mumbaju.

Indijske TV stanice javile su da je u napadima ubijen i Hemant Karkare, šef policijske jedinice za borbu protiv terorizma u Mumbaju, kao i dvojica terorista.

Istovremeno, naoružani napadači u luksuznom hotelu Tadž Mahal u tom gradu drže više desetina zapadnih talaca, javili su televizije CNN i IBN.

Jedan očevidac rekao je indijskoj televiziji da su napadači tražili one koji imaju američke i britanske pasoše.

Policija je saopštila da su među metama napada hoteli Tadž i Oberoi, oba sa pet zvezdica. Na tv snimcima prikazano je kako recepcije oba hotela gore, a gosti se evakuišu.

Nešto ranije, šef policije indijske savezne države Maharaštra A.N. Roj rekao je lokalnoj televiziji da su teroristički napadi izvedeni na najmanje sedam mesta, a nepoznati teroristi su otvarali nasumičnu vatru iz automatskog oružja.

On je izjavio da su na nekoliko mesta ođeknule eksplozije pošto su teroristi koristili i granate, preneo je Rojters.

Naoružani napadači su u Mumbaju, indijskom finansijskom centru, otvorili vatru na sedam lokacija, uključujući bolnicu, železničku stanicu i restoran "Kafe Leopold" koji često posećuju turisti, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Indijske vlasti su za većinu sličnih dosadašnjih napada okrivile muslimanske ekstremiste, ali su ranije u sličnim oružanim akcijama hapšeni i pripadnici hinduističkih radikalnih grupa, podsetio je Rojters.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak