Tompsonovi fanovi: Arena će leteti u vazduh

Mondo 27.11.2008 00:03
Tompsonovi fanovi: Arena će leteti u vazduh


Obožavaoci pevača Marka Perkovića Tompsona, poznatog po ustaškoj ikonografiji njegovih koncerata, zapretili su da će Arenu u Puli dići u vazduh ako mu se sudskom presudom ne omogući nastup u tom antičkom amfiteatru.
Novinari u pulskom dopisništvu agencije EPEHA pretnju su prijavili policiji koja istražuje slučaj.

Muškarac koji je tvrdio da zove iz Splita zapretio je da će, ako se ne usvoji Perkovićeva tužba protiv gradskih vlasti Pule, koje su mu onemogućile nastup u Areni i opštinski sud u Puli 2. decembra ne donese presudu u Tompsonovu korist, zajedno sa "crnim beretkama" dići Arenu u vazduh.

Tompson i njegova producentska kuća iz Zagreba tužili su grad Pulu zbog uskraćivanja davanja saglasnosti za održavanje njegovog koncerta letos u pulskoj Areni, čime su mu, kako je tvrdio u tužbi, zakinuta ljudska prava.

Na raspravi održanoj 17. novembra sudija Mirna Frančišković izjavila je da je ne interesuje Tompsonov "lik i delo", već isključivo pravna zasnovanost odluke pulskih gradskih vlasti i da li je ona u skladu sa gradskim aktima i zakonskim propisima.

Tompson je nakon što nisu uslišili njegovu molbu da nastupi u Areni uz obrazloženje da su termini zauzeti i da je zahtev trebalo podneti nekoliko meseci ranije, na svojim koncertima nekoliko puta naglasio da će "ubijati komunizam u Istri, Puli i Areni i gde ga još ima".

Taj pevač, kome su zabranjeni nastupi u nekoliko evropskih zemalja, nikad se nije ogradio od ustaštva, koristi ustaški pozdrav, a na njegovim koncertima uvek ima fanova u ustaškim kapama i s ustaškim oznakama.

Izvor


Article viewed 853 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak