Ubica: Imao sam prekid filma

Alo 26.11.2008 23:29
Ubica: Imao sam prekid filma


Dragoljub Božinović (61), koji je u Kliničkom centru Srbije ubio bivšu suprugu, medicinsku sestru Nataliju Marković-Vasiljević (54), ne seća se zločina jer je, kako je rekao, imao prekid filma.
Božinović se pokajao na saslušanju pred istražnim sudijom Okružnog suda rekavši da je svestan da je počinio veliko zlo.

- Ne sećam se kad sam pucao u Nataliju. Imao sam potpuni prekid filma. Tek kad sam posle nekoliko trenutaka video njeno telo kako u lokvi krvi leži na podu, shvatio sam šta sam uradio. Teško mi je, znam da sam počinio veliko zlo - smireno je govorio bivši suprug ubijene medicinske sestre.
Kako saznajemo, Božinović je ispričao da je kobnog dana otišao kod bivše supruge kako bi sa njom razgovarao o višegodišnjim porodičnim nesuglasicama. Tokom saslušanja se ponašao utučeno i ponavljao je da je tužan zbog svega što se dogodilo.
- Njegov motiv bila je teška porodična situacija i neslaganje u porodici. On sa njom nije bio u braku mnogo godina i tvrdio je da je to teško podnosio. Božinović je ispričao da je zbog tih neslaganja patio njihov sin i da je on želeo da utiče na bivšu suprugu kako bi se takvo stanje popravilo - kaže za „Alo!“ izvor blizak istrazi.

Kad je shvatio da je ispalio smrtonosne hice u bivšu suprugu, prema rečima osumnjičenog, stavio je pištolj na sto i povikao prisutnima da pozovu policiju.
Porodica ubijene medicinske sestre juče nije želela da razgovara o tragediji. Jedino su prokomentarisali da se Natalija žalila da je bivši suprug proganja. Zverski je ubijena, kako oni kažu, ni kriva ni dužna. Mučnu tišinu u porodici jedino su narušavali krici Natalijine majke. Kune zlotvora koji joj dete ubi.
Prema svedočenju Natalijinih poznanika, ona se poslednjih meseci obraćala policiji na Vračaru i Savskom vencu jer ju je Božinović maltretirao, ali da niko ništa nije preduzeo.
- Natalija je bila mirna i povučena žena. U braku ju je mučio muž, a poslednjih godina i sin i on. Koliko ja znam, sin joj je pre tri godine ušao u stan i maltretirao i nju i njenog supruga. Zahtevao je da proda stan u Tetovskoj ulici i sa njim podeli pare - priča jedna od komšinica.
- Dragoljub je tražio da i ona proda stan kako bi pomogli njihovom sinu da se izvuče iz „mutnih radnji“. Božinović je dosad prodao dva stana jer mu je to sin tražio. Natalija se protivila toj ideji - ubacuje se druga komšinica.
Kako „Alo!“ saznaje, Dragoljubu je pre nekoliko godina izdata dozvola za oružje u PU Vračar.
 

Božinović u CZ

Dragoljubu Božinoviću je posle saslušanja određen jednomesečni pritvor, a biće podvrgnut i psihijatrijskom veštačenju. Tokom istrage, kako sazna.jemo, biće saslušan i sin Ilija.
 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak