Podoficiri krali i prodavali oružje

RTV 26.11.2008 23:27
Podoficiri krali i prodavali oružje


Okružni su u Beogradu pokrenuo je istragu protiv dvojice podoficira Vojske Srbije Srđana Cerovića i Predrag Simonovića zbog sumnje da su iz vojnog magacina ukrali i prodali 10 automatskih pušaka i 35 pištolja, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.Oni su uhapšeni početkom meseca, u akciji Vojno bezbednosne agencije i Vojne policije, koje su razotkrile sistem iznošenja naoružanja iz vojnog magacina.

Istražni sudija Vojnog odeljanja Okružnog suda u Beogradu doneo je 7. novembra rešenje o sprovođenju istrage protiv njih zbog pronevera i falsifikovanja službene isprave i odredio im je pritvor do 30 dana, izjavila je Tanjugu portparolka tog suda Ivana Ramić.

Cerović je osumnjičen da je na dužnosti u jednom od vojnih skladišta u Beogradu, menjao šifre na oružju i tako ostavljao oružje van evidencije. Potom je falsifikovao dokumentaciju kojom je pokrivao manjak pušaka u magacinu.

Cerović je, zatim, puške i pištolje, skinute sa vojne evidincije, predavao kolegi Simonoviću, koji je bio zadužen za iznošenje oružja.

Simonovićev zadatak je bio i da naoružanje prodaje preko svojih ilegalnih kanala, a novac od prodaje ukradenog oružja su delili.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak