Odlaganje rasprave o poverenju Vladi

RTV Pink 26.11.2008 21:34
Odlaganje rasprave o poverenju Vladi


Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović izjavila je da sednica na kojoj će se raspravljati o poverenju vladi najverovatnije neće biti održana 28. novembra, već po završetku sednice koja je u toku.Ona je novinarima rekla da će, s obzirom na dinamiku rada, ta sednica biti odložena, iako nije isključila mogućnost da se postigne dogovor i ubrza rasrpava o amandnima na zakone koji su na dnevnom redu.
Verovatno da ćemo je pomeriti ako se bude išlo ovom dinamikom, a postoji možda i mogućnost dogovora da ubrzamo raspravu o amandmanima, ali ne na račun kvaliteta, jer su mnogi amandmani kvalitetni i mnoge je vlada prihvatila. Treba da govorimo o amanamnima, ali se to može reći sažeto i za neko kraće vreme , rekla je Đukić - Dejanović.
Prema njenim rečima, sednica o poverenju vladi će biti prva tačka naredne sednice. Predsednica Skupštine je rekla da je zakazivanje te sednice njena obaveza i da će na tome isistirati.
Ona je naglasila da najveći deo vlade mora biti u parlamentu kada se bude razgovaralo o poverenju vladi, uz sve uvažavanje svih obaveza ministara i cenjenog predsednika vlade .
Insišitraću da, kada bude ta tačka, predsednik Vlade i oni ministri koji se ovde najčešće pominju, odnosno resori ministarstava koja najviše intrigiraju poslanike i javnsot, budu na toj sednici , rekla je Đukić - Dejanović.
Predsednica parlamenta je dodala da je druga stvar šta ona lično misli o tome zašto je opozicija, posle 100 dana rada vlade, pokrenila postupak za koji najverovatnije nije obezbedila 126 glasova i u narednih šest meseci to pitanje se više ne može pokretati .
Već sam obavestila ministre i vladu o sednici, očekujem da budu ovde, da u raspravi uzmu učešća. Šefovi poslaničkih grupa će govoriti, a prednost će u tome imati predlagači inicijative. Videćemo da li će govoriti predsednik Vlade, način na koji će odgovarati... , rekla je ona.
Inicijativu za zakazivanje sednice parlamenta za rasrpavu o poverenju vladi podneli su poslanici SRS, DSS i NS.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak