Novi zavodnik svetskog filma

Dzana Mujadzic 26.11.2008 20:35
Novi zavodnik svetskog filma


Najskoriji idol Hollywooda dolazi iz Glasgowa i ima samo 29 godina. Sasvim je pomracio slavu brojnih zavodnika, kojiima obiluje sedma umjetnost. Sto je najvaznije, umije, glumiti : bio je imenovan za ovogodisnji Golden Globe, za najboljeg muskog interpretatora, zahvaljujuci liku Robbie Turnera, u filmu Joe Wrighta "Atonement". 
Uruceno mu je znacajno priznanje London Film Critics Awards, pa je postao glumac godine. Aktuelno, puni mracne dvorane u akcionom djelu Timura  Bekmambetova "Wanted" u kojem mu je partnerka najslavnija mama planete, Angelina Jolie. Od 1995 ne prestaje snimati pa je vidjen u "Regeneration" Gilliesa MacKinnona, "Bollywood Queen" Jeremyja Woodinga, "State of Play", poznatoj tv seriji Paula Abbotta. Nastupio je i u filmskom djelu Stephena Fry "Bright Young Things", pa "Wimbledonu" Richarda Loncraine, zatim "The Cronicles of Narnia and Wardrobe" Andrewa Andersona, "Becomig Jane", koji je realizirao Julian Jarrold, te, nedavno, u "Penelope", Marka Palansky.
"Wanted" ima za osnovu crtani roman pa predstavlja prekretnicu u glumcevoj karjeri. Efektnih svjetlosnih efekata, neprestalne trke, pucanja na sve strane, djelo je zabavno i upecatljivo. Po izlasku iz kina, odmah se zaboravi jer prica o ubicama kojima Sudbina naredjuje preko razboja za tkanje, je u raskoraku sa stvarnosti, ciji smo svjedoci.
James McAvoy se ne smatra previse zavodljivim, cesto govori o svom, prosjecnom fizickom izgledu i ludo je zaljubljen u "vjerenicu", takodjer glumicu Anne-Marie Duff, stariju 9 godina. Zajedno su snimili "The Last Station", dramu o zadnjim godinama postojanja Lava Tolstoja. Samo obozavateljke ga opsjedaju, mora se skrivati i maskirati da bi mogao normalno zivjeti. Ni homoseksualci nisu ravnodusni prema njegovom, uvijek drugacijem ali privlacnom izgledu i uspjehu, pa mu propisno smetaju nevjerovatnim glasinama, ogovaranjima i neprovjerenim izlazcima, sa njihovim leaderima. Samo mladic, koji je zavrsio Royal Scottish Academy of Music and Drama, upravo planira provesti novogodisnje praznike na pustom ostrvu, gdje ce loviti ribu i dobro se naspavati. Samo do kada?Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak