Poslanici nezadovoljni odgovorom vlade

Tanjug 26.11.2008 19:28
Poslanici nezadovoljni odgovorom vlade


Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je današnju sednicu parlamenta prekinula radi konsulatacije sa šefovima poslaničkih grupa, jer poslanici nisu bili zadovoljni odgovorom vlade o tome šta će biti preduzeto povodom informacija o malverzacijama u javnim preduzećima."Poslanici nisu bili zadovoljni odgovorom vlade da će informacije koje su juče iznete biti izanalizirane po resorima, tako da će najpre obaviti konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa da bih videla šta predlažu i kakav stav od vlade očekuju", rekla je Đukić Dejanović.
Ona smatra da se vlada trenutno izjasnila na najadekvatniji način.
"Ne umem da ocenim šta bi više moglo da se kaže, poslanici takvim odgovorom nisu bili zadovoljni i najavili su da će nastaviti da govore mimo dnevnog reda", dodala je predsednica parlamenta.
Osvrnuvši se na zakon o budžetu, Đukić Dejanović je rekla da očekuje da će predlog tog zakona stići u skupštinsku proceduru do kraja ove ili najdalje do naredne sedmice. Ona je dodala da najavljena sednica na kojoj će biti raspravljano o nepoverenju vladi, kao i sednica o budžetu, moraju biti održane tokom ove godine, a da, pritom, mora biti završena i ova sednica.
"Možemo da se dogovorimo o tome čemu ćemo dati prednost, to su tri teme koje su neizostvane i koje moramo realizovati", rekla je Đukić Dejanović.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak