Slučaj "Krišto" u Skupštini: Inspekcija na Aerodromu, Todorović optužuje i za "sedmice na lotou"!

RTV 26.11.2008 17:45
Slučaj "Krišto" u Skupštini: Inspekcija na Aerodromu, Todorović optužuje i za "sedmice na lotou"!


Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović na početku današnjeg rada obavestila je poslanike da je u komunikaciji sa vladom dobila informaciju da će Ministarstvo finansija pokrenuti inspekcijsku istragu u preduzeću Aerodrom "Nikola Tesla" i o tome informisati parlament.Šef poslanicke grupe SRS Dragan Todorović, koji je juče pokrenuo zahtev za smenu direktora aerodroma Bojana Krište zbog izplate prevelikih zarada i bonusa sebi i svojim saradnicima, najavio je da će radikali dozvoliti da se nastavi sa radom, ali da od vlade već danas očekuje pismo "šta su sve preduzeli i šta će preduzeti".

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Bojan Krišto saopštio je danas da podnosi ostavku na tu funkciju.

Todorović je rekao da se "nada da je vlada shvatila upozorenje parlamenta i da ovo nije pokušaj da se izbegne nešto što mora, a to je zahtev poslanika da se smeni Krišto, pošalje budžetska inspekcija i UBOPOK, kako bi se utvrdile činjenice".

On je preneo da "ima informacije da je Krišto juče pobegao iz zemlje i odleteo u Dizeldorf, što govori da je tačno sve što je juče izneto za skupšitnskom govornicom i da vlada hitno treba da reaguje".

On je upozorio da su malverzacije toliko velike i da će pokušati sve da prikriju podatke, koji se odnose ne samo na aerodrom već i Državnu lutriju Srbije (tu je Krišto ranije bio direktor), gde su, prema rečima Todorovića "nameštane čak i sedmice na lotou".

SRS traži da se krene u obračun sa korupcijom i kriminalom i hoće kompletnu istragu u svim javnim preduzećima i agencijama koji su na budžetu, jer je to jedini način da smanji kriminal i korupcija, a ovo je samo prvi korak, kazao je Todorović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak