Milovanović: Nisam ubio Pukanića

Jutarnji.hr 26.11.2008 16:41
Milovanović: Nisam ubio Pukanića


Osumnjičeni atentator na Ivu Pukanića i Niku Franjića, Željko Milovanović, izjavio je za Press RS da nema nikakve veze s ubojstvom te da ga policija ima namjeru ubiti.
U pisanoj izjavi redakciji Milovanović tvrdi da je policija "digla hajku na njega i da u tome sudjeluju sve policije iz regije". Upozorava da ga hrvatska policija nema namjeru uhititi nego ubiti, kako bi prikrila stvarne izvršitelje zločina.

„Očito je nekome u interesu da me se riješe na najlakši način, a priča o Pukanićevu ubojstvu bude privedena kraju. Vuk sit, ovce na broju“, smatra Milovanović.

„Istina je da s tim djelom, bolje rečeno nedjelom, nemam nikakve veze i da ne postoji ni jedan jedini materijalni dokaz koji me može dovesti u vezu sa ubojstvom Pukanića, jer ga nisam počinio. Ili je dovoljno biti Srbin koji je bio u ratu u Hrvatskoj, koji je počinio nekoliko manjih krivičnih djela, pa da ga se optuži i da je ubojica? Sve video snimke nadzornih kamera pokazuju nekog potpuno neprepoznatljivog kako hoda s kacigom na glavi. Po čemu sam to ja?“, stoji u pismu Željka Milovanovića.

Sve video snimke nadzornih kamera pokazuju nekog potpuno neprepoznatljivog kako hoda s kacigom na glavi. Po čemu sam to ja? Kaciga iz mog stana bila je prekrivena debelim slojem prašine. Zašto to nigdje nije navedeno?
Milovanović u pismu nastavlja da kaciga koja je pronađena u njegovu stanu u Doboju, nije kaciga koju nosi Pukanićev atentator na snimci.

„To jeste moja kaciga, ali iz kuće nije izašla mjesecima. Zašto nigdje nije navedeno da je bila prekrivena debelim slojem prašine?“, nastavlja Milovanović.

„Zašto hrvatski stručnjaci ne uvećaju snimke obje kacige. Na snimci se vidi da to nije ista kaciga“, ustvrdio je Milovanović.

Željko Milovanović najavljuje da će Roberta Matanića i novinare Nacionala tužiti za razoreni život, maltretiranje obitelji i gomilu laži i kleveta koje su izrekli na njegov račun.

„Matanić svojom pričom pokušava sebi kupiti povoljnu poziciju kao svjedok suradnik. Kako je krenulo, jedino me nije optužio da sam ubio Kennedyja“, stoji u pismu koje je Milovanović poslao Pressu.

Na kraju pisma Milovanović poručuje kako je spreman na suradnju s policijom u Doboju i Banja Luci, te u Srbiji, a također se ne protivi poligrafskom ispitivanju.

„Nisam nikoga ubio, niti na bilo koji način fizički naudio nekome u Srbiji ili Republici Srpskoj. U vrijeme ubojstva nisam se nalazio u Zagrebu. To se lako može provjeriti“, završava Milovanović.

Nisam nikoga ubio. U vrijeme ubojstva Pukanića nisam se nalazio u Zagrebu. To se lako može provjeriti. Spreman sam na poligrafsko testiranje.
Policije u regiji intenzivno tragaju za Milovanovićem od 31. listopada kada je izbjegao uhićenje na području Republike Srpske.

Milovanović je od ranije poznat kao izvršitelj složenih krivičnih djela na području bivše Jugoslavije i iskusni je bjegunac pred pravdom. 2004. godine je skokom kroz prozor pobjegao iz beogradske Palače pravde gdje mu se sudilo, a godinu dana kasnije i iz zatvora "Kula" u Istočnom Sarajevu. 

Policija Republike Srpske uhitila je Milovanovića još 2005. godine na temelju međunarodne tjeralice, međutim, Sud BiH pustio ga je na slobodu, jer je imao državljanstvo BiH.

Rođen je u Hrvatskoj i ima državljanstvo Hrvatske i BiH, bivši je pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, a povezuju ga i sa kriminalnom organizacijom "zemunski klan".

Nakon ubojstva Pukanića i Franjića policija RS-a je u Doboju upala u stan u kojem je stanovao, ali ga ondje nije pronašla.

Mediji u BiH optuživali su policiju RS-a da je Milovanoviću dojavila kako se priprema akcija njegova uhićenja kako bi na vrijeme mogao pobjeći. No policijski dužnosnici RS-a to su više puta odbacili.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak