Još aktuelne smene direktora domova zdravlja

Mondo 26.11.2008 15:42
Još aktuelne smene direktora domova zdravlja


Gradski sekretar za zdravstvo Dragana Jovanović izjavila je da ostaje pri navodima koji su potpuno dovoljni za razrešenja direktora domova zdravlja i kliničko-bolničkih centara u Beogradu i da će podneti ostavku ako to ne bude učinjeno."Ja sam najavila da ću podneti ostavku, međutim, nijedna sednica Skupštine grada tim povodom još nije održana. Na inicijativu gradskog sekretara za zdravlje, odluku o smeni isključivo donosi Skupština grada", rekla je Jovanovićeva u intervjuu "Politici" dodavši da je saznala da je skupština zakazana za iduću nedelju.

Jovanovićeva je navela da je čekala da telo koje ima mogućnosti da pravno odgovori na njen zahtev konačno o njemu i odluči.

"Ostajem pri navodima koji su potpuno dovoljni za razrešenja ovih ljudi po statutima domova zdravlja i KBC-a, a ako tako ne bude, onda ću podneti ostavku", istakla je Jovanovićeva.

"Izneverila sam nade onih koji su mislili da ću otići, ne sačekavši sednicu Skupštine grada na kojoj treba da se razmatra moj zahtev. Moja je poruka da ne možemo više da ćutimo i trpimo da neko upropašćava, ne samo sadašnjost, nego i budućnost Srbije.... . Stvari moramo da popravljamo", kazala je Jovanovićeva.

"Politika" podseća da je Jovanovićeva 20. oktobra, na konferenciji za novinare, prozvala direktore domova zdravlja "Zvezdara" i "Palilula" i kliničko-bolničkih centara "Zemun", "Zvezdara" i "Bežanijska kosa", za navodne malverzacije u vezi s tenderima u tim ustanovama.

Jovanovićeva je, odgovarajući na pitanja "Politike", odbacila navode iz dopisa dostavljenog gradskim vlastima i medijima u vezi sa njenim radom u komisiji za onkološke lekove, navodnim čestim boravcima u inostranstvu i honorarima.

Kako je izjavila, za istupanje u javnost odlučila se posle zastrašivanja, čak i pretnji smrću, posle čega joj je dodeljeno policijsko obezbeđenje.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak