Rozberg: Ili bolji bolid, ili ćao Vilijams

Mondo 26.11.2008 15:30
Rozberg: Ili bolji bolid, ili ćao Vilijams


Vozač Vilijamsa Niko Rozberg rekao je da će napustiti ekipu na kraju sledeće sezone ukoliko mu Vilijams ne obezbedi konkurentno vozilo kojim bi ravnopravno mogao da se takmiči sa ostalim ekipama Formule 1.
Upitan da li žali zbog odluke da i u 2009. godini vozi za Vilijams Rozberg je rekao da je mu ugovor sa ekipom ističe tek sledeće godine, zbog čega nije želeo da razmišlja o odlasku.

"Sledeće sezone svi počinjemo od nule, pa ću sredinom godine moći da odgovorim da li sam zažalio što sam ostao u Vilijamsu. Bilo bi fantastično ako bi ekipa promenila način razmišljanja ", rekao je Rozberg.

Nemački vozač rekao je da želi konkurentno vozilo.

"Ne tražim vozilo kojim ću osvojiti titulu šampiona, već želim bolid koji će mi pružiti priliku da konstantno osvajam bodove u šampionatu. Imamo šanse, ali ako u 2009. čelnici ekipe ne ispune nijedan moj zahtev moraću da razmislim o odlasku", rekao je 23-godišnji vozač.

Mediji su prošle sezone naveli da je ekipa Meklarena zainteresovana za Rozberga, a vlasnik ekipe Frenk Vilijams je u februaru rekao da je Meklaren poslao "fascinantnu ponudu" za Nemca, nakon što je ekipu napustio dvostruki svetski šampion Fernando Alonso.

Rozberg, bivši šampion u GP2 šampionatu, počeo je dobro ovu sezonu u F1 zauzevši treću poziciju na trci u Australiji. Takođe, vozač Vilijamsa bio je drugi u Singapuru, prvoj noćnoj trci u istoriji "najbržeg cirkusa".

Ostatak sezone bio je razočaravajući, pa je Rozberg na kraju zauzeo 13. mesto u generalnom plasmanu vozača sa 17 osvojenih bodova, dok je ekipa Vilijamsa završila na osmom mestu u konkurenciji konstruktora.

"Zahvalan sam što je moj bolid bio solidan, jer sam tako bio u mogućnosti da svima pokažem da umem da vozim trkačko vozilo, a to je važno jer morate da sačuvate reputaciju. Prošla sezona je bila dobra, ali je za mene lično bila razočaravajuća jer nismo bili dovoljno brzi", rekao je Rozberg.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak