Pravilna nega lica

Lepo i Zdravo 26.11.2008 14:19
Pravilna nega lica


Zaštita i pravilna njega kože lica posebno je važna u hladnim zimskim mjesecimaPred nama je godišnje doba kad koži lica i tijela, kao i kosi trebate osigurati posebnu njegu, jer suh zrak, dugotrajni boravak u zatvorenim prostorima sa centralnim grijanjem, vjetar, oborine i slični vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kožu. Zbog tih štetnih faktora ona postaje suha, gubi sjaj, može reagirati crvenilom, izazvati neugodno peckanje, a sve ti neželjeni efekti, što ženama dakako nimalo nije drago čuti,  također utječe i na ubrzano starenje.

Aktivna njega kože

Kako biste preduhitrili loš utjecaj zimskih uvjeta na kožu, u osnovnu svakodnevnu njegu umjesto laganih krema uključite one hranjive. Da ste izabrali pravu kremu najbolje ćete znati ako još dugo nakon nanošenja osjećate sloj kreme na licu, koja će vam služiti kao barijera od štetnih vanjskih utjecaja. Nećete imati dovoljnu zaštitu ako koristite samo losion ili laganu emulziju. Kreme, ali i puderi ako ih koristite, trebali bi u zimskim mjesecima biti bogati hranjivim sastojcima koji će kožu zaštititi, osigurati joj dovoljno vlage, održati ju mekom, te u uvjetima vjetra, snijega i smoga djelovati umirujuće. Ne zaboravite da kremu treba nanijeti nakon što ste lice i vrat temeljito očistili. Izbjegavajte umivanje toplom vodom, jer dodatno isušuje i iscrpljuje kožu, a nemojte pretjerivati niti s pilingom. Svakako zaštitite osjetljivo područje oko očiju, gdje je koža najprije sklona stvaranju sitnih borica, Preporučljivo je da i tijekom zime, iako su zračenja manja, koristite dnevne kreme koje sadrže odgovarajuću UV zaštitu. Takve su kreme obavezne ako planirate skijanje i boravak u planinama, gdje je utjecaj UV zračenja intenzivniji i jači nego u nižim predjelima. Nakon povratka sa skijanja, kožu nahranite i obnovite posebnim preparatima i maskama, kako bi se oporavila od izloženosti niskim temperaturama i ledu.  

Osigurajte vlažnost koži i usnama

Suhe i ispucale usne jedan su od najčešćih problema upravo u zimskom razdoblju. Kako biste ih zaštitili od vjetra i hladnoće, obavezno koristite balzam za usne. Nemojte zaboraviti nanijeti mast ili balzam na usne prije spavanja. Možda vam u borbi s ispucalim usnama pomogne i koji od savjeta prirodne kozmetike; namažite usne medom, a dobri su i pripravci s pčelinjim voskomIzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak