Ubijen bez razloga

Kurir 26.11.2008 15:33
Ubijen bez razloga


Na jučerašnjoj sahrani Bojana Vlajića (30), koji je pretučen do smrti u petak uveče na Starom sajmištu, čulo se da je i iskusni policajac na uviđaju plakao kad je video njegovo unakaženo teloBojan Vlajić (30), momak koji je pretučen do smrti u petak uveče na Starom sajmištu, sahranjen je juče na groblju Lešće u prisustvu roditelja, rodbine i prijatelja. Majka Slobodanka, otac Ratomir, brat Aleksandar i mnogi drugi koji su došli da se poslednji put oproste od Bojana pored prevelike tuge i bola na licu nisu mogli da sakriju gnev zbog načina na koji je Bojan umro. Čulo se i da je policajac na uviđaju plakao je kao malo dete kada je video njegovo unakaženo telo.

Otac tragično nastradalog momka nije bio u stanju da prozbori ni reč, dok su najbliži rođaci i komšije za Bojana imali samo lepe reči. Gotovo svakih pet minuta nekom od njih bi se omaklo pitanje zašto je ovo baš njemu moralo da se desi.

- Kobne večeri trebalo je da Bojan dođe kod mene na slavu. Međutim, otišao je kod svog druga, koji takođe slavi Svetog arhangela, i koji živi na Starom sajmištu. Kako smo čuli, izašao je da kupi cigarete i iznenada su ga zaskočili ti pijani monstrumi, koji su počeli brutalno da ga tuku, da bi ga krvnički dokrajčili - kaže teča tragično preminulog momka.

Rodbina je takođe revoltirana napisima u novinama u kojima se tvrdi da je Bojan bio alkoholičar i da je poznat policiji. Prema njihovim rečima, trenutno živimo u državi u kojoj je sve moguće, pa čak i to da momak koji ne bi ni mrava zgazio bez ikakvog razloga bude pretučen do smrti.

- Takvu sudbinu ni najgorem neprijatelju ne bih poželeo. Moj desetogodišnji sin, kada je čuo da mu je brat ubijen, rekao mi je da žali što nije neki superheroj pa da može da osveti Bojana. I kako ja sad njega da vaspitavam. Moja ćerka, iako ima samo četrnaest godina, nosi crninu. Čak je i policajac koji je vršio uviđaj plakao kao malo dete kada je video unakaženo Bojanovo telo - priča nam teča pokojnog momka.

Ubistvu Bojana Vlajića u petak uveče na Starom sajmištu prethodila je tuča, a sudeći prema izjavama dvojice osumnjičenih Dejana Radosavljevića (35) i Radenka Grujića, sve se odigralo posle ispijanja veće količine alkohola.

Radosavljevića i Grujića u nedelju uveče je saslušao istražni sudija beogradskog okružnog suda, posle čega je protiv njih doneto rešenje o sprovođenju istrage i određen im je pritvor do mesec dana. Obojica su priznala da je došlo do sukoba sa Bojanom, ali su ponaosob tvrdili da nemaju veze sa tragičnim ishodom.
Grujić je, kako saznajemo, ispričao da je Vlajića i Radosavljevića razdvajao, dok je Radosavljević, priznajući da se potukao, bio izričit i da je Grujić učestvovao u tuči, kao i da je pokojnog udario torbom u potiljak, posle čega je ovaj pao i ostao da leži u lokvi krvi.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak