Epilog "afere Krišto": Podneo ostavku !?

Press 26.11.2008 15:29
Epilog "afere Krišto": Podneo ostavku !?


Direktor Aerodroma „Nikola Tesla" Bojan Krišto napustio juče svoj kabinet i rekao saradnicima da je podneo ostavku, a potom netragom nestaoBojan Krišto, direktor Aerodroma „Nikola Tesla", napustio je juče oko podneva svoj kabinet i poručio saradnicima da je podneo ostavku, potvrđeno je Pressu u više nezavisnih izvora! Međutim, Krišto juče nije podneo pismenu ostavku, a zvaničnu potvrdu informacije o njegovom povlačenju nismo mogli da dobijemo ni na Aerodromu, ni u kabinetu Mlađana Dinkića, ni u stranci G17 Plus, koja je Krišta postavila za direktora. Sam Bojan Krišto nije se odazivao na brojne pozive novinara Pressa.


Do Bojana Krišta, kako saznajemo, juče nisu mogli da dođu ni njegovi najbliži saradnici ni prijatelji.

- Bojan je juče ujutro neobično rano došao na posao. Do podneva je sam sedeo u kancelariji, odbijao je sve pozive i otkazao ranije zakazane sastanke... Onda je oko 12 sati izašao i rekao sekretarici: „Odoh ja, dao sam ostavku." E, posle toga mu se gubi svaki trag, nikome se ne javlja! Vozač ga je odvezao do centra grada i ostavio ga tamo, a zanimljivo je da Bojan sa sobom nije poneo ni kaput... - otkriva izvor Pressa.

I zaista niko juče nije mogao da nam kaže bilo šta o ostavci Bojana Krišta, osim da su nezvanično čuli za nju. Takva informacija mogla se čuti i juče u Skupštini Srbije.

Nedostupan za sve!

- Zaista ne znam da li je Bojan Krišto podneo ostavku - kazao nam je Velimir Radosavljević, njegov zamenik, a sličan odgovor dobili smo i u službi za odnose s javnošću Aerodroma „Nikola Tesla". Ništa konkretnije nisu imali da nam kažu ni u kabinetu Mlađana Dinkića, ni u stranci G17 Plus:

- Krišto se nikome ne javlja ceo dan, tako da ne možemo da proverimo tačnost informacije, kao ni da li je ispunio naš zahtev i vratio novac - rekli su nam u G17.

Kako saznajemo, Krišto je juče „ispalio" čak i Mlađana Dinkića! On, naime, nije došao na ranije zakazani sastanak u Ministarstvo ekonomije, gde je sa svojim zamenikom trebalo da objasni Dinkiću poslovanje Aerodroma.

Podsetimo, ostavka Bojana Krišta usledila je nakon što je Press prošle nedelje otkrio da je on samo u jednoj tranši u junu ove godine primio 880.000 dinara na ime plate i „bonusa za uspeh firme", a njegovi najbliži saradnici u proseku po 550.000 dinara. Takođe, pisali smo i o tome kako se sve na druge, skandalozne načine troši novac ovog javnog preduzeća. Konačno, predsednik Srbije Boris Tadić juče je u Pressu javno zatražio da Krišto podnese ostavku i vrati pare.

Međutim, kako nam je rečeno, Krišto još nije vratio 880.226 dinara koje je sam sebi uplatio! Na drugoj strani, svi direktori, osim jednog koji je na službenom putu, vratili su pare koje im je Krišto isplatio u junu. Krištov zamenik Velimir Radosavljević potvrdio nam je da su svi menadžeri vratili novac i da o tome mogu da pruže dokaze:

- Svi smo vratili novac, osim jednog kolege koji je u Ukrajini, ali i on će to obaviti kada dođe - kazao je Radosavljević, koji nije imao bilo kakve podatke o tome da li je i Krišto vratio novac.

Istraga SBPOK-a

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), koja već mesecima ispituje poslovanje Aerodroma, intenzivirala je nakon otkrića Pressa svoju istragu, a, kako saznajemo, u proveru poslovanja uključile su se i nadležne službe Ministarstva finansija.
- Budžetska inspekcija, finansijska i poreska policija već su proveravale poslovanje Aerodroma, a u narednom periodu će detaljno prekontrolisati kako je trošen novac ovog javnog preduzeća - navode izvori Pressa.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak