20 pravila lepote kojih bi se svaka žena trebala pridržavati

Žena.hr 26.11.2008 14:01
20 pravila lepote kojih bi se svaka žena trebala pridržavati


Većina žena dosta vremena provodi brinući se o vlastitom izgledu i uređivanju. No koliko god znale o uljepšavanju i kozmetičkim proizvodima koji su nam na raspolaganju, uvijek možemo naučiti nešto novo.Zato donosimo naših 20 pravila ljepote, možemo ih nazvati i maksimama, koje bi svaka žena trebala znati.

1. To što je maskara vodootporna ne znači da se ne razmazuje.

2. Kad putujete negdje nemojte računati na to da svaki hotel ima fen. Nema veze što ga je 160 hotela do sad imalo, ako ga ovaj put ne spakirate, hotel ga neće imati.

3. Ako imate vremena, volje i želje, neka vam ne bude žao trošiti make-up. Nagrada će vam biti savršen izgled i činjenica da ćete odlično izgledati ako vam se dogodi da ljubav svog života upoznate u dućanu ili na tramvajskoj stanici...

4. Nikad nije prekasno da počnete nanositi kremu sa zaštitnim faktorom. Promjenu nećete vidjeti sad, ali će se zato drastično osjetiti za desetak godina.

5. Budite oprezni sa šminkom nijanse boje breskve ili "coral", to su često samo sinonimi za narančastu.

6. Nemojte dozvoliti da vas itko uvjeri da ste „plitka“ ako brinete za svoj izgled i šminkate se. Naposljetku upravo su oni koji vam to kažu ti koji vas procjenjuju po izgledu.

7. Nemojte kosu mučiti s previše preparata (pjena, lakova...) i izbjegavajte prečestu upotrebu pegle za kosu.

8. Veoma su male šanse da ste u stvari onoliko „debela“ koliko vi sama to mislite i spominjete drugima.

9. Budite ljubazni prema svima. I strancima. Ovo vas čini sretnijima, a čim ste sretniji bit ćete privlačniji sebi i okolini. Zato, ako se zahvalite prodavaču na benzinskoj pumpi, biti ćete zgodnija. Znanstveno je dokazano!

10. Umjetni nokti ili trepavice i umeci su prihvatljivi. Ono što nikad nije prihvatljivo je lažiranje vlastite osobnosti.

11. Ne podcjenjujte moć uvijača za trepavice. Osobito ako vam se ne da naučiti služiti se njime.

12. Prava ljepota leži u samopouzdanju. Budite svjesni svojih kvaliteta!

13. Kad kupite neki novi proizvod, pokušajte se u potpunosti držati uputa uz proizvod, prije nego što zaključite da on ne funkcionira.

14. Malo boli u svrhu ljepotu nikad nije nikog (ozbiljnije) povrijedilo. (Da, ovdje mislimo na depilaciju voskom)

15. U redu je ako vas na prestanak pušenja motivira više činjenica kako šteti koži, odnosno uzrokuje prijevremeno starenje, nego li plućima. Bitno je da prestanete iz kojeg god razloga.

16. Kad govorimo o maskari, s crnom nikad ne možete pogriješiti.

17. Nemojte u prvih pola godine veze spavati u "punoj ratnoj spremi", kako vas dragi ne bi vidio bez šminke. Vi mu se, gotovo je 100 posto sigurno, dopadate sa i bez šminke. Ono što mu se neće dopasti su prištići uzrokovani začepljenim porama.

18. Ako sve drugo propadne, stavite sunčane naočale i zanimljive naušnice.

19. Nemojte se bojati preplanulog tena iz bočice ili spreja u kozmetičkom salonu. Narančaste crte (koje se mogu dogoditi sve dok ne nađete proizvod koji vam odgovara) su više seksi od raka kože.

20. Čak se ni supermodeli ne bude izgledajući kako supermodeli. Prestanite loše misliti sami o sebi!IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak