Danonoćno protiv siledžija

Građanski list 26.11.2008 13:47
Danonoćno protiv siledžija


Predsednica Upravnog odbora SOS telefona za žene i decu žrtve nasilja Biljana Rakić i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović potpisali su juče protokol o međusobnoj saradnji......i to 25. novembra, kad se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Vujnović je istakao da je tako počelo 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama, kao i da će se sad omogućiti danonoćna pokrivenost u gradu, koji ima više od 450.000 stanovnika, ako se uzme u obzir da Centar za socijalni rad pokriva i Beočin i Sremske Karlovce.
– Sve je više nasilja, i to raznih vrsta, pa ako iskoristimo resurse SOS telefona ua žene i decu žrtve nasilja i Centra za socijalni rad, omogućićemo sugrađankama da traže pomoć. Ako bude trebalo, zatražićemo pomoć i od drugih službi – rekao je Vujnović.

Potpisivanju protokola prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, koji je naglasio kako je veoma važno da putem takvih akcija ukažemo na to da je reč o ozbiljnom problemu u našem društvu, koje je preživelo rat i socijalno-ekonomsku krizu.

– Grad je obeležio Dan deteta, danas i Dan borbe protiv nasilja nad ženama, uskoro će i Dan osoba s posebnim potrebama, pa Dan borbe protiv side. Sve će to biti krunisano svečanom sednicom Skupštine grada 10. decembra, kada se obeležava 60 godina od potpisivanja deklaracije o ljudskim pravima – rekao je Jovanović.

SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja postoji gotovo sedam godina. To udruženje pruža emocionalnu i psihosocijalnu pomoć putem telefona, nudi besplatnu psihološko-pravnu pomoć i edukuje omladinu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak