Američka vojska sprema ultimativni LAN party

T Portal 26.11.2008 13:24
Američka vojska sprema ultimativni LAN party


Vojska Sjedinjenih Američkih Država sprema se potrošiti milione dolara na razvoj videoigara koje bi trebale poslužiti kao pomagala za trening njihova vojnikaNovine američkih oružanih snaga Star & Stripes objavile su informaciju da njihovo zapovjedništvo za obuku planira potrošiti 50 milijuna dolara na razvoj videoigara u razdoblju od 2010. do 2015. godine.

To nije prvi put da se američka vojska pouzdaje u virtualnu stvarnost za obuku svojih vojnika. 1999. godine osnovala je Institut za kreativne tehnologije u Los Angelesu u koji je regrutirala stručnjake iz industrije videoigara i filmova. Institut se bavi razvojem aplikacija za trening trupa. Godine 2002. iznjedrio je America's Army, javnosti dostupnu igru koja je trebala poslužiti kao alat za regrutaciju.

Dok vojska čeka nove aplikacije koje će se razvijati u budućnosti pomoću postojećih će proširiti program uvježbavanja. Do rujna 2009. planira se izgradnja 70 simulacijskih sistema koji će biti instalirani na 53 lokacije u svijetu, od SAD-a, preko Njemačke i Italije do Južne Koreje. Svaki od sistema će se sastojati od 52 računala opremljena svim potrebnim periferijama poput miševa, slušalica s mikrofonima, volanima i specijalno razvijenim dodacima koji omogućavaju spajanje oružja s računalima da bi se što vjernije simulirale ratne igre. Simulirat će se borbena vozila, letjelica i pješaštvo. Svi simulacijski sistemi će biti umreženi da vojnici mogu zajedno vježbati i igrati se na jednom virtualnom bojnom polju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak