Hteo da se spali zbog kazne

Večernje novosti 26.11.2008 13:10
Spasavanje

Spasavanje


Ispred Savezne skupštine Ejšan Amet u utorak pokušao da se ubije. Polio se benzinom, ali je u presudnom trenutku upaljač zakazao. Pružao žestok otpor policajcima i osoblju Hitne pomoći...REVOLTIRAN kaznom od 9.000 dinara koju je morao da plati, Ejšan Amet(53) u utorak je oko 16 časova, ispred Savezne skupštine pokušao da se - zapali. On se polio razređivačem, ali je u presudnom trenutku upaljač zakazao, pa nesrećnom čoveku nije pošlo za rukom da se ubije. Hitna pomoć ga je, uz asistenciju policije, nepovređenog, prevezlau bolnicu "Laza Lazarević".
Amet je kako smo nezvanično saznali, odlučio da se javno spali nakon što je novčano kažnjen zbog uništavanja glasačkog materijala. On je, vidno pijan, došao do samog ulaza u zgradu bivše Savezne Skupštine, demonstrativno se polio razređivačem i izvadio upaljač. Pomoć mu je međutim, stigla sa neba - zbog jake kiše kresivo je bilo vlažno i nije upalilo.
Obezbeđenje skupštine je primetilo samoubicu, pa su pritrčali u nameri da ga spreče da ponovo pokuša da ostvari svoju nameru. On je, međutim, nasrnuo na njih.
- Nećete me sprečiti, pokušaću ponovo i spaliću se - besno je vikao pomahnitali Amet.
Policajci su, ipak, uspeli da obuzdaju nesrećnog čoveka. Ubrzo je na mesto događaja stiglo još policajaca kao i Hitna pomoć. Kada su pokušali da ga smeste u kola saniteta kako bi ga prevezli u bolnicu, on je ponovo nasrnuo na policajce, udarivši jednog od njih. Kada su ga, konačno, policajci i osoblje Hitne pomoći savladali, on je nastavio da preti i viče.
Prolaznici su bili zaprepašćeni scenom koja se odvijala pred njihovim očima.
- Šestoro ljudi jedva ga je savladalo - opisuje događaj jedan od očevidaca. - Izgledalo je kao da je potpuno poludeo. Oni su pokušavali da mu spase život, a on ih je tukao.


 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak