Završna reč na suđenju za tragediju u kafiću „Laundž“

Blic 26.11.2008 12:37
Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Maleševa

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Maleševa


U završnoj reči na suđenju za tragediju u kafiću „Laundž“ pred Okružnim sudom u Novom Sadu tužilaštvo je zatražilo maksimalnu kaznu od 12 godina za Miloša Maleševa (21), optuženog za izazivanje opšte opasnosti. Stroge kazne zatražene su i za Bojana Kulačanina (22), optuženog za pomaganje Maleševu, kao i protiv suvlasnika Tamaša Kolara (29) i Srđana Bovana (34).Tužilaštvo i zastupnici porodica osmoro mladih ljudi stradalih u strahovitom požaru u „Laundžu“ u februaru ove godine istakli su da je dokazano da su optuženi počinili dela koja im se stavljaju na teret. Advokat porodica žrtava Slobodan Beljanski posebno je istakao da se na klupi za optužene trebalo naći još nekoliko osoba, podsećajući da su podnete krivične prijave protiv nadležnih u MUP-u i gradskoj inspekciji, smatrajući ih odgovornim jer nisu obavili neophodne kontrole bezbednosti u „Laundžu“.
Zamenik tužioca Siniša Keserić se osvrnuo i na primedbe roditelja nastradalih koji smatraju da je prvooptuženi Malešev trebalo da se tereti za ubistvo, a ne samo za izazivanje opšte opasnosti.
- Paleći jamboliju upaljačem, optuženi je izazvao opštu opasnost i ne može se govoriti o ubistvu i samo je Malešev znao šta mu je bilo u glavi u trenutku kada je plamen prinosio jamboliji - naveo je Keserić.
Pre završne reči, veštaci su na suđenju saopštili i da su utvrdili da je Malešev te kritične večeri 17. februara imao 3,2 promila alkohola u krvi, te da se tada može dogoditi samo delimična amnezija i da se Malešev morao sećati nekih momenata, čime su odbačene njegove tvrdnje da se ničeg ne seća. Advokat optuženog Đorđe Nedeljkov na suđenju je osporavao ove nalaze veštaka. Suđenje se završava danas iznošenjem završne reči branilaca, a izricanje presude se očekuje do kraja nedelje.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak