Problemi na Dušanovcu i Medakoviću

Blic 26.11.2008 12:37
Problemi na Dušanovcu i Medakoviću


Sudeći prema novim cenama gasa i najavljenim poskupljenjem centralnog grejanja, najisplativije grejanje ove zime biće na struju. U Elektrodistribuciji „Beograd” tvrde, da je elektromreža spremna za zimu i da neće biti problema sa snabdevanjem, osim u rubnim naseljima u kojima ima mnogo „na divlje” priključenih potrošača.Stanovnici jednog dela Voždovca, naselja Dušanovac, i Medaković 1, Dedinja, su juče manje od sat vremena bili bez struje, zbog „iskakanja” trafoa u trafostanici „Beograd 4”, koja je u nadležnosti „Elektomreže Srbije”. Međutim, u Elektrodistribuciji „Beograd”, kažu da nema razloga za brigu i da tokom zime ne očekuju probleme u snabdevanju električnom energijom. U ovom preduzeću smatraju, da isporuku električne energije neće ugroziti ni povećana potrošnja struje, koja se očekuje zbog poskupljenja gasa i najavljenog poskupljenja centralnog grejanja.
Po rečima Sandre Alagić, portparola EDB – a remonti su završeni na vreme i sistem je spreman za zimu, pa i za pojačanu potrošnju. Kako ona kaže, u gradskom jezgru se ne očekuju problemi, međutim, u rubnim naseljima stabilno snabdevanje nije garantovano.
- U ovim naseljima veliki broj ljudi koji stanuje u velikim kućama i greje se isključivo na struju, nelegalno je priključen na elektromrežu. Iskčljučivali smo ih nekoliko puta, ali se oni svaki put ponovo priključe. Protiv potrošača „na divlje” priključenih podneli smo i krivične prijave – priča Sandra Alagić.
Ona objašnjava, da su zbog velikog broja nelegalnih priključaka u rubnim naseljima, tokom zime mogući problemi, koje EDB ne može da spreči.

Najugroženija naselja
Najkritičnija naselja u kojima ima najviše „divljih” priključaka, i u kojima se mogu očekivati problemi sa snabdevanjem električnom energijom su: Ledine, Batajnica, Dobanovci, Surčinski put, Miljakovačke šume i Mali Mokri Lug.
 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak