Paket na mlazni pogon

Krstarica 26.11.2008 12:18
Paket na mlazni pogon


Jedan čovek se nada da će uz pomoć takozvanog mlaznog paketa uspeti da pređe preko kanjona Kolorado.Ovaj odvažni hazarder veruje da će uspeti da pređe preko južnog dela kanjona Kolorado uz pomoć mlaznog paketa koji se pokreće na vodonik-peroksid.

Erik Skot je izjavio lokalnim novinama da nikada nije putovao tamo dokle je zapravo najviše želeo. A to je visina od 457 metara.

Kraljevski kanjon dubok je nešto više od 335 metara.

Most koji se tu nalazi bio je mesto smrtonosnog pokušaja skoka 2003. godine, kada je skakač padobranom pogrešno proračunao svoje mogućnosti i pao.

Erik Skot radi za kompaniju koja proizvodi mlazne pakete i stacionirana je u Denveru, u državi Kolorado, u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova kompanija proizvela je mlazni paket za letove i promocije, a zasnovan je na mlaznom paketu napravljenom još davne 1960. godine za vojne potrebe.

Originalni mlazni paket čovek je mogao da samo vozi dvadesetak sekundi, ali ovaj današnji, savremeni, može da se vozi znatno duže od 30 sekundi, i to brzinom preko 113 km/h. Neverovatno! Ipak, Erik Skot će morati da požuri preko veličanstvenog kanjona Kolorada.

A šta će izjaviti ako preleti kanjon kako je zamislio, ostaje nam da sačekamo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak