Mazda BT-50: japanski radnik

Krstarica 26.11.2008 12:18
Mazda BT-50: japanski radnik


Mazdin kamionet BT-50 direktni je naslednik modela B 2500, koji je posle nešto manje od tri godine otkako se pojavio na tržištu doživeo manji redizajn.Japanski radnik i dalje dolazi s tri vrste kabina (Regular, Freestyle i Double Cab) i jednim turbodizel agregatom zapremine 2,5 litara, s tim da je varijanta s duplom kabinom namenjena prevozu petoro putnika koji se komotno mogu smestiti u njenu unutrašnjost.
Model BT-50 nije se previše izmenio u dizajnerskom smislu, prilikom osvežavanja spoljnog izgleda, a to bi se moglo reći i za unutrašnjost. Naime, zatezanje bora i osvežavanje lica modela BT-50 obavljeno je zaista bezbolno, lakim kozmetičkim tretmanom. Novost na prednjem delu ovog istovremeno robustnog i snažnog, a prilično uglađenog kamioneta su nova maska, koja je puno efektnija i modernija od stare.

Velika prednja svetla takođe su dobila malo drugačiji izgled, dok je najveća promena vidljiva na braniku. Taj deo vozila sada je dizajnerskim zahvatima naizgled postao širi i masivniji, iako se dimenzije samog vozila nisu menjale. Zadnja svetla su takođe doživela promenu, ali bez spektakularnih rezova.

Jedina varijanta koja dolazi s pogonom na zadnje točkove je Regular, i u kabinu se mogu smestiti samo vozač i suvozač. Ostale dve varijante su s odličnim pogonom "4x4", čije mogućnosti dolaze do izražaja u off-road vožnji. Freestyle Cab može da primi četiri putnika s teretnim prostorom dužine 1.753 mm, dok je Double Cab daleko najkomforniji od svih varijanti i prima pet putnika, a ovde je danak platio tovarni deo, koji je dugačak "samo" 1.530 mm. Turbodizel od 2,5 litra i 143 KS i dalje je jedini izbor za ovaj svestrani kamionet.

Novost je električni paket, koji postoji i kod osnovnog paketa opreme, centralno zaključavanje, električni podizači prozora i električno podesivi retrovizori, dok je paket TE dobio CD radio. Uz sve to u paketu GT sada dolazi i koža. Prodaja redizajniranog modela BT-50 već je počela, a početna cena za model Regular 4x2 je 18.331 evra, dok najskuplja varijanta - Double Cab GT koža, košta 30.554 evra.

                     

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak